foto: salvamontiștii sibieni au participat la un exercițiu național de salvare dintre stânci

Salvatorii Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu au participat, în perioada 13-15 iunie, la primul mare exercițiu național de salvare din mari pereți stâncoși. Atelierele au fost susținute în pereții dificili din Cheile Turzii și pe traseul Via Ferrata. 

„La acest exercițiu au participat 4 salvamontiști sibieni, alături de cei peste 20 de salvamontiști din alte 9 județe. Exercițiul a reunit salvatori montani experimentați din județele cu zone bine dezvoltate de practicare a cățărării pe pereți de mari înălțimi. Atelierele s-au desfășurat în verticalele celor mai mari și dificili pereți din Cheile Turzii, cât și în traseul Via Ferrata”, spun reprezentanții Salvamont Sibiu într-o postare pe Facebook.

foto: salvamontiștii sibieni au participat la un exercițiu național de salvare dintre stânci foto: salvamontiștii sibieni au participat la un exercițiu național de salvare dintre stânci

Acesta este primul mare exercițiu în care s-au folosit tehnicile de salvare din mari verticale, organizat la noi în țară.

Ultima oră

Comentariul meu