ODU România deschide o nouă fabrică la Sibiu cu 200 de locuri de muncă

Conducerea companiei ODU România Manufacturing a oficiat la Sibiu deschiderea celei mai noi și moderne secții de galvanizare din România. Evenimentul a avut loc vineri, 16 iunie, acolo unde au fost prezente și oficialități locale. 

Domeniul de activitate al companiei este strâns legat de industria lucrătoare, acolo unde se implementează tehnologii avansate de peste 20 de ani, activitatea fiind reprezentată în special de fabricarea de fire și cabluri, dar și a dispozitivelor de conexiune pentru acestea.

Secția de galvanizare reprezintă a doua investiție majoră din ultimii cinci ani și are o valoare estimată la 22 milioane de euro, dintre care 9,5 milioane au fost subvenționate de stat. Investiția va contribui la crearea de noi locuri de muncă, fiind estimat ca până în anul 2029, echipa să fie mărită cu minim 200 de angajați. Noua unitate de producție are de asemenea o suprafață de 8.000 de metri pătrați.

„Noua noastră fabrică reprezintă viziunea și angajamentul nostru pentru produse de înaltă calitate. Este o reflectare a valorilor de bază ale companiei noastre, a culturii inovației și a concentrării noastre pe calitate și eficiență operațională. Echipa noastră a muncit neobosit în ultimele 6 luni de zile ca totul aici să fie la standarde înalte”, a declarat Adrian Costin, managerul general al ODU România.

„Faptul că această nouă clădire este cu zero emisii denotă un dezvoltat simț al responsabilității în managementul ODU Sibiu, o viziune îndreptată spre viitor, dar și un semn de respect pentru Sibiu și pentru sibieni”, a declarat Corina Bokor, viceprimarul municipiului Sibiu.

ODU România deschide o nouă fabrică la Sibiu cu 200 de locuri de muncă

„Orice extindere de activitate presupune noi angajări și în acest caz, cei peste 200 de viitori angajați vor putea susține tot atâtea familii din munca pe care o vor depune în acest nou corp de clădire”, a declarat Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu.

ODU România deschide o nouă fabrică la Sibiu cu 200 de locuri de muncă

„Astăzi ne aflăm aici, admirând noua extindere a fabricii, care a fost construită într-un timp record. Linia de galvanizare și noul atelier de strunjire de precizie fac din ODU România centrul global de producție pentru conectori push-pull, o piatră de hotar în istoria grupului și un factor de succes pentru o creștere strategică ulterioară”, a declarat Robert Klemisch, COO ODU GROUP.

La ceremonie au participat Kurt Woefl, directorul general al companiei ODU, Robert Klemisch, directorul operațional al firmei și Adrian Costin, manager general ODU România. Oficialități locale au fost prezente prin Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu și Corina Bokor, viceprimar.

Ultima oră

Comentariul meu