cabană de vânătoare la bazna - romsilva alocă 2,2 milioane lei pentru construirea ei
Cabană de vânătoare din Harghita/Sursa: rosilva.ro

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin Ocolul Silvic Mediaș, a lansat o licitație pentru achiziția de lucrări în vederea construirii unei cabane de vânătoare la Bazna, în județul Sibiu. Aceasta ar urma să aibă trei niveluri: subsol, parter și etaj. Investiția depășește 2,2 milioane de lei. 

Terenul pe care urmează să fie ridicată cabana are o suprafață de 8.806 metri pătrați și se află în proprietatea statului și a Regiei Naționale a Pădurilor R.A. – Ocolul Silvic Mediaș. Terenul se află în extravilanul comunei Bazna. 

Cabana va avea un regim de înălțime S+P+E (subsol + parter + etaj), având amprenta pe sol de 302,65 metri pătrați. „Se propune construirea unei cabane de vânătoare cu subsol + parter + etaj. Construcția la subsol va fi realizată din diafragme de beton de grosimea 30 cm. Construcția la parter și etaj va fi realizată pe fundații de beton armat, va avea pereții exteriori din cărămidă cu goluri verticale cu grosimea de 38 cm, pereții interiori vor fi realizați din cărămidă cu grosimea de 25 cm, 20 cm și 15 cm, șarpantă din lemn în 4 ape și învelitoarea din țiglă ceramică culoare maro-închis. Izolația va fi din polistiren expandat de 10 cm. Construcția va fi înconjurată de un trotuar perimetral. Suprafața neacoperită de construcții și alei va fi amenajată ca spațiu verde”, se arată în memoriul de arhitectură.

La subsol vor exista un hol, o boxă, o pivniță și spațiul tehnic. La parter sunt propuse spre realizare două terase, o sufragerie, două camere de zi, două holuri și casa scării, bucătăria, un grup sanitar, un dormitor și o baie. La etaj vor exista trei terase, șase dormitoare, șase băi și holuri. 

Acoperișul va fi de tip șarpantă de lemn de rășinoase și se va realiza din țiglă ceramică de culoare maro-închis. În incintă va fi realiza inclusiv o parcare pentru autoturisme. 

Valoarea totală estimată a investiției este de 2.213.000 lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la licitație este 5 iulie 2023. 

Romsilva mai are în județul Sibiu încă două cabane de vănătoare: Cabana Bâlea (la poalele Transfăgărășanului în Cârtișoara, construită în 1994 și renovată în 2007) și Cabana Făfănaua (în Podișul Târnavelor, la Biertan, în mijlocul unei păduri de foioase). Toate cabanele din proprietatea Romsilva pot fi închiriate (DETALII AICI). 

Ultima oră

Comentariul meu