administratorii de pensiuni și hosteluri din sibiu așteaptă ca fits-ul să aducă turiști - „vin români, străini, mai puțini”
Sursa foto: Igh-hui

Turiștii care aleg să petreacă un sejur în această vară la Sibiu trebuie să știe că prețurile încep de la câteva sute de lei la cazările din centrul orașului, la începutul lunii iulie. Desigur, există și cazări costisitoare, însă cele mai multe pensiuni sau hosteluri au prețuri accesibile pentru orice buzunar.

Cazările la hosteluri rămân printre cele mai ieftine, dar asta nu înseamnă că sunt și cele mai solicitate. Persoanele care vin din străinătate sunt cele care optează pentru o astfel de cazare, românii se arată în continuare reticenți și se orientează spre pensiuni și hoteluri chiar dacă prețurile sunt mai mari. Administratorii de hosteluri au observat o fluctuație a turiștilor, însă chiar și așa se arată nemulțumiți de acest sezon. Numărul scăzut al vizitatorilor este justificat prin lipsa evenimentelor din Sibiu.

„Aprilie a mers mai bine decât anul trecut, la fel și jumătate din luna mai, dar în luna iunie, nu. Nu știu dacă vremea e de vină sau faptul că în Sibiu nu se întâmplă nimic care să aducă turiști de câțiva ani. Probabil iulie și august vor fi lunile mai bune. Acum cu Festivalul de Teatru mai vin turiști, dar românii nu prea stau la hostel și la festival nu vin atât de mulți străini decât cei care fac parte din echipă. Aproape 90 la sută dintre cei care se cazează la hostel sunt străini, nu români. Mulți nici nu știu ce înseamnă hostel”, spune Dorina Carabulea, administrator PanGeea Hostel.

administratorii de pensiuni și hosteluri din sibiu așteaptă ca fits-ul să aducă turiști - „vin români, străini, mai puțini”
Sursa foto: Booking.ro

Cazări „last minute”, în Sibiu

Administratorii de pensiuni așteaptă și ei ca Sibiul să prindă viață odată cu Festivalul Internațional de Teatru sau alte evenimente pentru ca turiștii să vină în număr mai mare. De exemplu, la Pensiunea Podul Minciunilor mai sunt camere disponibile pentru turiști. Administratorul spune că cei mai mulți interesați de cazări sunt tot români.

„Majoritatea turiștilor sunt români, străini mai puțin. Sunt mulți care fac rezervări din scurt poate și cu două, trei zile înainte. Se fac rezervări din timp în special în weekend-uri și mai ales dacă sunt spectacole. Cei mai mulți se cazează pe una sau două nopți”, spune administratorul Pensiunii Podul Minciunilor.

Prețuri de la 240 de lei pentru două nopți de cazare

Hostelurile reprezintă cea mai ieftină opțiune, însă acest tip de cazare înseamnă că mai multe persoane vor împărți aceeași cameră. La Hostel PanGeea, pentru două nopți de cazare pentru două persoane, în perioada 7-9 iulie, prețul este de doar 240 lei. La B13 Hostel, de pe pietonala Nicolae Bălcescu, două nopți de cazare costă 280 lei.

Pentru cei care optează, totuși, pentru cazare într-o pensiune trebuie să știe că prețurile încep de la 300 de lei, pentru două nopți. De exemplu, la Pensiunea Podul Minciunilor prețul este de 380 lei pentru perioada 7-9 iulie, la Pensiunea Floare de Colț prețul pentru același sejur este de 360 lei, 398 lei la Vintage Trib sau 400 lei la Pensiunea Ileana.

 

Ultima oră

Comentariul meu