urs lovit pe autostradă între sibiu și sebeș - animalul a murit, iar trei mașini au fost avariate
sursa foto: Ziarul Unirea

Un eveniment nefericit a avut loc joi seara pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș, în zona Aciliu, acolo unde un urs a fost ucis după ce a fost lovit de mai multe autoturisme în timp ce încerca să traverseze drumul.

„La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 23,00, un urs a fost lovit de 3 autovehicule, pe A1, km. 274, pe direcția Sibiu – Sebeș, în zona Aciliu. În urma evenimentului au rezultat decesul animalului și avarierea autovehiculelor” transmit reprezentanții I.P.J. Sibiu.

Imediat după incident, autoritățile s-au deplasat la fața locului pentru a evalua situația. Impactul a fost extrem de puternic, provocând decesul animalului. De asemenea, cele trei autovehicule care nu au putut evita impactul au suferit avarii semnificative. Șoferii și pasagerii nu au suferit răni grave.

Cu toate că experții în domeniu susțin faptul că prezența urșilor pe autostradă este una extrem de rară, incidentul de pe A1 reprezintă un semnal de alarmă pentru autorități, care pot lua în considerare măsuri suplimentare pentru prevenirea unor astfel de incidente.

Ultima oră

Comentariul meu