urmările accidentului cu patru morți de la ieșirea din sibiu spre rășinari - poliția propune reconfigurarea intersecției către cisnădioara

Poliția propune Consiliului Județean o serie de măsuri pentru reconfigurarea intersecției Sibiu – Rășinari – Cisnădioara, pentru creșterea siguranței rutiere. Decizia vine în urma accidentului dezastruos de la finalul săptămânii trecute, când patru oameni și-au pierdut viața. 

Un accident rutier teribil a avut loc, sâmbătă, la ieșire din Sibiu spre Rășinari, la intersecția cu drumul spre Cisnădioara. Patru persoane, cu vârste între 15 și 63 de ani, au decedat, iar un bărbat de 31 de ani a fost rănit grav. În urma celor întâmplate, sibienii au denumit acest sector „drumul morții”, lucru care a făcut ca și poliția să propună Consiliului Județean reconfigurarea intersecției pentru a evita astfel de evenimente pe viitor. 

Citește și: Cine sunt persoanele decedate în accidentul de la ieșirea din Sibiu spre Rășinari

urmările accidentului cu patru morți de la ieșirea din sibiu spre rășinari - poliția propune reconfigurarea intersecției către cisnădioara

Restricții de viteză, calmatoare de trafic și bandă specială spre Cisnădioara

Pentru a preveni producerea altor evenimente rutiere cu consecințe deosebit de grave în zona intersecției DJ 106A Sibiu – Rășinari cu DJ 106D Sibiu – Cisnădioara, polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Sibiu vor propune Consiliului Județean Sibiu o serie de măsuri menite să crească gradul de siguranță a participanților la trafic.

„Printre aceste măsuri, menționăm instituirea unei restricții de viteză de maxim 50 km/h, instalarea unor calmatoare de viteză înainte de intersecție, amenajarea unei benzi de stocare destinată autovehiculelor încadrate pentru viraj la stânga de pe DJ 106A spre DJ 106D, iluminarea intersecției, refacerea semnalizării rutiere verticale și orizontale, inclusiv prin aplicarea de vopsea roșie pe carosabil, instalarea unor mijloace de semnalizare supradimensionate, de tip <<flash>>, precum și prelungirea zonei în care acționează restricția de depășire”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Polițiștii reamintesc totodată faptul că, indiferent de categoria de drum pe care circulă, participanții la trafic au obligația respectării normelor rutiere, îndeosebi cele care țin de acordarea de prioritate, depășire și viteză, încălcarea acestor prevederi reprezentând principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave, care duc la pierderi de vieți omenești.

Citește și: Cine este tânărul de 24 de ani decedat în accident

Citește și: Cine este adolescentul mort în accidentul de la ieșirea din Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu