imagini dezolante la pavilionul medical din spitalul județean sibiu - „în spațiile fotografiate nu se desfășoară activitate medicală”
Sursa foto/Facebook: Simona Gherman
O sibiancă a postat zilele trecute pe facebook mai multe imagini cu intrarea, subsolul și casa scării din pavilionul Medical din interiorul Spitalului Județean Sibiu. În fotografiile surprinse se observă un grad mare de degradare al zidurilor și al tavanelor, mai exact urme lăsate ale trecerii timpului, fiind și cea mai veche clădire din spital.

Pavilionul Medical a fost construit în anul 1859. Clădirea a mai avut parte de renovări în urmă cu mult mai mulți ani, însă pentru reabilitarea completă a acestor spații este nevoie de investiții majore. În Pavilionul Medical se află Secțiile Clinice Medicale I şi II, Secţiile Clinice Oncologie, Gastroenterologie, Hematologie, Staţia de Hemodializă şi Compartimentul Diabet-Nutriţie.

Postarea a fost distribuită de zeci de persoane, fapt ce a determinat conducerea Spitalului Județean Sibiu să clarifice situația Pavilionului Medical într-un comentariu.

„Clădirea medicală este următoarea pe listă”

Reprezentanții Spitalului Județean Sibiu recunosc că sunt necesare investiții majore în Pavilionul Medical. De asemenea, după mai multe renovării realizate în cadrul altor secții din SCJU Sibiu, aceștia susțin că pavilionul este următorul pe lista de modernizare.
 
„Stimată doamnă, într-adevăr fotografiile postate de dvs. sunt făcute într-una dintre clădirile SCJU Sibiu. Mai exact, este vorba despre intrarea, subsolul și casa scării din Pavilionul Medical. Este vorba despre cea mai veche clădire (anul 1859) din cadrul spitalului, care este unul multi-pavilionar. După cum bine se observă, este nevoie de investiții majore în reabilitarea acestor spații, lucru de care atât conducerea unității cât și factorii de decizie de la nivel județean sunt perfect conștienți. Pentru corecta informare a opiniei publice, dorim să menționăm că spitalul a traversat în ultimii ani un complex proces de reabilitare și modernizare, de care au beneficiat majoritatea pavilioanelor. Ca urmare, în majoritatea secțiilor condițiile de cazare și tratament sunt moderne, conforme cu cerințele actuale. Din păcate însă, investițiile și lucrările nu se pot face simultan în toate clădirile, oricât de mult ne-am dori. Toate renovările și modernizările s-au realizat și se realizează în continuare etapizat, pe baza unor planuri, pentru că nu putem sista activitatea medicală simultan, în toate clădirile”, transmit reprezentanții Spitalului Județean Sibiu într-un comentariu.
 
Mai mult conducerea atașează link-uri cu trimitere la informații despre renovarea pavilionului Neurologie, Dermatologie și Ortopedie. Procesul de modernizare continuă și în prezent prin lucrările de la clădirea Maternității și la secția Chirurgie I. De asemenea, în 2022, au fost reabilitate termic și modernizate secțiile Urologie și Chirurgie II.

„În spațiile fotografiate nu se desfășoară activitate medicală”

„Vă asigurăm că după finalizarea obiectivelor în derulare, clădirea medicală este următoarea pe listă și cu siguranță, vom identifica soluții și pentru renovarea acesteia. Totodată, vă informăm că în spațiile fotografiate nu se desfășoară activitate medicală iar în secțiile din cadrul clădirii respective au fost efectuate reparații curente.
 
Atașăm și câteva fotografii din pavilioanele și secțiile recent renovate, pentru a vă putea face o idee despre ceea ce s-a realizat. Totodată, vă trimitem și link-uri către câteva filmulețe care prezintă modul cum arătau secțiile înainte și după renovare.
 
Vă mulțumim pentru interesul acordat și vă asigurăm că scopul nostru este de a oferi servicii medicale în condiții civilizate în toate zonele spitalului. Este un proces complex, care necesită timp și investiții considerabile, dar care a fost pus în mișcare, a dat rezultate și a schimbat deja în bine, în proporție foarte mare, spitalul public. Vă dorim multă sănătate”, se arată în continuarea comentariului.
 
În finalul răspunsului, conducerea Spitalul Județean Sibiu a adăugat filmulețe cu cele mai recente secții modernizate.

Ultima oră

Comentariul meu