gălățean reținut de polițiști după ce a înșelat un sibian - a falsificat un ordin de plată și l-a făcut să-i trimită un calculator
foto: arhivă

Un tânăr din Galați a fost reținut de polițiști, fiind cercetat pentru înșelăciune și fals în înscrisuri. Omul a falsificat un ordin de plată și l-a păcălit pe un sibian să îi expedieze un computer. 

„La data de 13 iunie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut un tânăr în vârstă de 22 de ani, din județul Galați, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Tânărul este bănuit că, la data de 5 aprilie, l-ar fi indus în eroare pe un sibian, prin falsificarea unui ordin de plată care dovedea în fals plata sumei de 11.000 de lei, determinându-l să-i expedieze prin curierat un sistem PC, fără ca tranzacția financiară să fie, în fapt, realizată.

În baza probatoriului administrat, polițiștii de investigații criminale au luat măsura reținerii persoanei în cauză pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu – Biroul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu