foto: o mână criminală vrea să ucidă câinii sibienilor - chiftele umplute cu ace, găsite la locul de joacă de pe valea săpunului

La locul de joacă pentru câini, de pe Valea Săpunului, au fost găsite mai multe bile din carne cu ace ascunse în interior, marți seara. Stăpânii patrupezilor din cartier se arată îngrijorați și le este teamă să mai lase cățeii liberi în parc.

Mai mulți sibieni care au ieșit la plimbare cu patrupezii, marți seară, în parcul din Valea Săpunului au găsit patru „chiftele” din carne tocată în care au fost ascunse ace de aproximativ un centimetru. Localnicii presupun că mâna criminală ar fi a unuia dintre cei care au participat la protestul de la locul de joacă care a avut loc în septembrie.

Citește și: VIDEO Protest împotriva locului de joacă pentru câini din Parcul Valea Săpunului – „Nu se poate să ies cu copilul direct în țarcul de câini”

„Chiftelele” cu ace, amplasate strategic

În jurul orei 19:00 unul dintre patrupezi a descoperit, cu ajutorul simțului bine dezvoltat, bilele din carne au fost aruncate în parc, unde iarba nu era tunsă tocmai pentru a fi greu de văzut. Unul dintre stăpâni a sesizat „chifteaua” chiar în momentul în care cățelul o mânca. Acesta s-a grăbit să îi scoată bila din gura, moment în care a văzut acele.

„Este un parc frecventat de persoanele din cartier. Unul dintre prieteni a observat că are ceva cățelușa în gură și a văzut că erau ace. Mai apoi un alt câine a mai găsit o biluță și când am început să căutăm am mai găsit și altele. Au fost patru bile de care știu exact. Au fost aruncate intenționat în zona unde iarba a crescut, lângă gard”, spune Ingrid.

foto: o mână criminală vrea să ucidă câinii sibienilor - chiftele umplute cu ace, găsite la locul de joacă de pe valea săpunului

După ce a fost găsită prima bilă cu crane plină de ace, sibienii au început să caute și altele și au mai găsit încă trei „chiftele” lângă gard, unde iarba era crescută. Alexandru Pop, unul dintre stăpânii de câini care se aflau marți seară în parcul de pe Valea Săpunului este convins că au fost puse strategic în zona respectivă. „Acestea au fost plasate special pentru a fi greu depistate de stăpâni și ca sa fie mâncate de câinii din parc”, spune Alexandru.

foto: o mână criminală vrea să ucidă câinii sibienilor - chiftele umplute cu ace, găsite la locul de joacă de pe valea săpunului

Vinovatul, posibil unul dintre protestatarii împotriva parcului

Referitor la persoana care ar fi comis o asemenea faptă barbară, localnicii bănuiesc care este vinovatul. Acesta ar fi participat la protestele împotriva locului de joacă pentru câini din Valea Săpunului. (DETALII AICI)

„Bănuim cine e, dar dacă persoana nu a fost prinsă în flagrant, nu putem arunca acuzații. Credem că este cineva care a protestat împotriva parcului. Suntem dezamăgiți. Unii s-au speriat și au zis că nu mai vin în parc”, spune Ingrid.

foto: o mână criminală vrea să ucidă câinii sibienilor - chiftele umplute cu ace, găsite la locul de joacă de pe valea săpunului

IPJ Sibiu a deschis o anchetă pentru a stabili persoana vinovată. „În referire la aspectele prezentate în mediul on-line, referitoare la faptul că, în cursul zilei de 13 iunie a.c., într-un parc din municipiul Sibiu, destinat animalelor de companie, mai multe persoane ar fi găsit alimente din carne în care erau inserate obiecte ascuțite, facem precizarea că, la nivelul I.P.J. Sibiu, prin Biroul pentru Protecția Animalelor, s-a dispus declanșarea unei anchete în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință.
Până în prezent, la nivelul I.P.J. Sibiu, nu au fost înregistrate plângeri privind aceste incidente”, a transmis Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Citește și: Întâlnire de urgență a proprietarilor de câini din Sibiu – Cer montarea de camere de supraveghere în locurile de joacă pentru animalele de companie

Ultima oră

Comentariul meu