fostul șef al comandamentului nato la sibiu, avertisment despre criza șoferilor din armată - "nu găsești oameni nici dacă tragi cu tunul"
sursa foto: colaj Facebook

Generalul Cătălin Tomescu, fostul șef al comandamentului NATO la Sibiu, avertizează despre anumite probleme cu care Armata Română se confruntă la momentul actual. Acesta subliniază faptul că la nivel național există o criză a șoferilor de camion în cadrul armatei, din cauza faptului că la nivelul insituției există o subfinanțare cronică, iar pentru aceeași meserie, aceștia pot câștiga aproape dublu în cadrul companiilor private.

„Știți care e una din specializările din Armata României unde nu găsești oameni nici dacă tragi cu tunul? Șoferul soldat cu salarii de 3.000 de lei. Nu dau nume pentru că nu e elegant, dar sunt oameni care au plecat, s-au dus la diferite companii care le oferă pe loc 5.000 de lei lunar în mână. Și atunci ce ai mai intra într-un sistem în care oricum ai numeroase restricții și program de Armată și să nu mergi să conduci o basculantă pe un salariu aproape dublu? Salariile au rămas pe loc iar societatea evoluează” – Generalul (r.) Cătălin Tomescu, fostul șef al Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est al NATO de la Sibiu, se arată în postarea pe rețelele sociale a celor de la Defense România, o publicație online dedicată celor pasionați de domeniul apărării.

„Să se termine conflictul din apropiere și va fi coadă la angajările pe mașinile armatei”

Postarea s-a viralizat rapid, iar comentariile internauților nu au încetat să apară. Reacția acestora este în asentimentul celor spuse, constatând faptul că tinerii nu mai sunt atrași de armată, cu atât mai mult prin faptul că salariile sunt mici. „O să căutați mult și bine, răul a fost deja făcut, ce vine din spate nici pe 2000 de € nu vin în armată” spune Valentin. „Nimeni nu vorbește de cât de proaste sunt camioanele. De curiozitate vedeți câți șoferi sunt în spital cu picioarele fracturate de cel mai prost sistem de frânare și cabină din fibră de sticlă. Halal logistica” susține un alt internaut. „Cine să mearga acum când există riscul să se moară? Să se termine conflictul din apropiere și va fi coadă la angajările pe mașinile armatei” a menționat în secțiunea de comentarii Marin.

Ultima oră

Comentariul meu