Perchezițiile în dosarul mașinilor de lux închiriate din străinătate și vândute în România - Samsarii au tras pe sfoară și sibieni

Șase percheziții domiciliare au efectuat polițiștii sibieni în județele Hunedoara, Bihor, Caraș-Severin și Gorj la persoane bănuite că ar fi închiriat mașini de lux din străinătate și apoi le-ar fi vândut în România. Printre păgubiții care au cumpărat autoturisme de la șarlatani se numără și persoane din Sibiu. 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, au efectuat, marți dimineața, șase percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Oamenii legii au depistat că, încă din anul 2021, mai mulți români, dar și străini, ar fi închiriat autoturisme de lux din diverse țări europene, apoi ar fi întocmit documente false pentru a le înmatricula și, ulterior, le-ar fi transportat în România, acolo unde le-ar fi pus la vânzare. Printre clienții trași pe sfoară de acești indivizi se numără și mai mulți sibieni. 

Prejudiciul cauzat prin săvârșirea activității infracționale este de 1.800.000 de lei. Ca urmare a cercetărilor efectuate până în prezent, polițiștii din Sibiu au indisponibilizat 18 autoturisme.

VEZI ȘI: Imagini de la perchezițiile de marți

Ultima oră

Comentariul meu