Când se va deschide Transfăgărășanul - „Cu certitudine după data de 20 iunie”

Muncitorii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov(DRDP) continuă deszăpezirea pe DN7C Transfăgărășan. În prezent, nu se știe o dată exactă, însă drumarii speră ca cel mai spectaculos drum din România să se deschisă cel târziu după 20 iunie.

Drumarii de la DRDP Brașov fac eforturi mari pentru a deszăpezi drumul, având în vedere condițiile meteo, care nu sunt deloc de partea lor. În acest moment se lucrează intensiv pentru deschiderea drumului, transmite Robert Elekeș, din partea DRDP Brașov.

„Colegii s-au apropiat foarte mult de zona de la Bâlea Lac, dar asta nu înseamnă că suntem gata. Am ajuns cu o bandă până sus și acum trebuie să o luăm treptat pe părți. Trebuie să ne mai ajute și vremea că nu poți lua toată zăpada. Acolo sunt temperaturi de 3, 4 grade, deci foarte frig. Exact același fenomen a fost și acum doi ani”, spune reprezentantul DRDP Brașov.

Cât despre data deschiderii traficului pe Transfăgărășan, reprezentantul DRDP spune că va fi cel mai probabil după 20 iunie. „Încă nu știu o dată exactă, dar cu certitudine va fi după data de 20 iunie. Noi am făcut toate eforturile să putem să deschidem pe 15 iunie, dar din păcate vremea nu este de partea noastră. Toate ploile de jos, acolo au însemnat de cele mai multe ori ninsoare. Avem inclusiv strat proaspăt de ninsoare, pe drum sunt și zone unde are 3, 4 metri”, spune Elekeș.

Stâncile încă nu s-au dezghețat, fenomen ce înseamnă că încă drumul nu este sigur pentru șoferi. „Pentru a putea da drumul traficului trebuie să fim siguri că stâncile de lângă drum s-au dezghețat toate pentru că în momentul dezghețului și cad foarte multe pietre. Este o chestie de siguranță și trebuie să trecem și de faza aceasta”, adaugă acesta.

 

Ultima oră

Comentariul meu