vremea pe două săptămâni - ploi și temperaturi scăzute până pe 20 iunie

Vremea va fi rece în următoarele zile, iar apoi se va încălzi treptat în toate regiunile țării, se arată în prognoza pe două săptămâni publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie.

Temperaturile maxime se vor situa sub normele caracteristice perioadei în primele două zile de prognoză, cu medii de 20…22 de grade, apoi vor crește la valori de 26 de grade în 15 iunie, iar până la finalul intervalului vor varia ușor în jurul a 27 de grade, relatează Mediafax

Regimul termic nocturn se va situa între 12 și 14 grade, valori mediate regional, cu cele mai scăzute până în data de 15 iunie. Vor fi averse cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara și mai extinse în 12, 13, 14 iunie și din nou între 17 și 20 iunie.

CITEȘTE ȘI: UPDATE – Cod potocaliu de ploi torențiale și vijelii până marți la Sibiu – La munte este cod roșu

Vremea la munte

Intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic scăzut, dar se va încălzi treptat din 15 iunie, astfel că temperaturile maxime vor crește de la medii de 12 grade spre 18 grade. Minimele nocturne vor avea un parcurs asemănător, de la 6…8 grade mediat regional în 12, 13, 14 iunie, spre 10 grade până la finalul intervalului.

Probabilitatea pentru averse va fi ridicată pe tot parcursul perioadei, insă acestea se vor semnala mai ales după-amiaza și seara.

Ultima oră

Comentariul meu