victor și alexandru de la școala finlandeză din sibiu, premiați la o competiție națională de robotică

Doi elevi ambițioși de la Școala Finlandeză din Sibiu au câștigat Mențiune la unul dintre cele mai consacrate concursuri de robotică din România. Victor și Alexandru au reușit să obțină Mențiune la World Robot Olympiad Romania 2023.

Elevii sibieni au realizat un robot din Kituri programabile Lego. În vârstă de doar nouă ani, Victor Barna și Alexandru Mureșan s-au pregătit pentru competiție încă din luna februarie, imediat după ce au aflat tema concursului. Sâmbătă, cei doi au câștigat Mențiune dintre cele aproape 280 de echipe participante.

victor și alexandru de la școala finlandeză din sibiu, premiați la o competiție națională de robotică

Competiția World Robot Olympiad Romania 2023 s-a desfășurat pe durata a două zile, sâmbătă și duminică. Din Sibiu au mai participat și alte echipe de elevi, chiar și din Șura Mică. Nu este pentru prima dată când elevii sibieni participă la o astfel de competiție, însă este prima dată când s-au clasat în topul câștigătorilor.

„I-am pregătit și noi și părinții. Au fost susținuți de Asociația Științescu care a achitat toate taxele competiționale. Noi am participat cu trei echipe, dar din Sibiu doar echipa formată din Victor și Alexandru au câștigat premiu. Copiii s-au bucurat foarte mult, se poate vedea și din fotografii. Ei au mai participat și la alte concursuri în trecut”, spune Alina Hoară, de la Asociația Științescu Hub.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu