Primăria municipiului Sibiu a reluat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și de execuție a lucrărilor pentru Gușterland, zona de agrement și ecoturism de pe dealurile Gușteriței, asta după ce, anterior, nu a primit nicio ofertă. Valoarea estimată a contractului este de 47.741.632,61 lei cu TVA, adică aproximativ 9,6 milioane de euro.
Centrul de agrement de pe dealurile Gușteriței de la marginea Sibiului, care se va numi Gușterland, așa cum au decis sibienii, va fi creat pe un teren în suprafață de aproximativ 300.000 metri pătrați. Viitoarea zonă de petrecere a timpului liber va fi compusă dintr-o pistă de biciclete întinsă pe o lungime de trei kilometri, va avea o instalație de sanie/bob de vară, o pârtie de schi, două tiroliene, spații de joacă adaptate pe vârste, zonă de popas turistic, terasă panoramică și un pavilion multifuncțional unde se vor amenaja spații de alimentație publică.
S-a reluat licitația. Contract de peste 9,6 milioane euro
În anul 2022, firma SC Resort Planning SRL a întocmit Studiul de Fezabilitate și documentațiile anexe în vederea realizării obiectivului „Amenajarea unei zone de agrement și ecoturism pe dealurile Gușteriței”. Ulterior, în luna noiembrie 2022, a fost aprobată o hotărâre de consiliu local pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru această investiție.
Apoi, în martie 2023, municipalitatea a demarat procedurile pentru achiziția de servicii de proiectare și execuție a lucrărilor pentru Gușterland însă, până la termenul final de depunere a ofertelor în sistemul electronic al achizițiilor publice, nu a fost depusă nicio ofertă. Din acest motiv, municipalitatea s-a văzut nevoită să reia licitația. De curând au fost actualizați inclusiv indicatorii tehnico-economici, iar lucrarea s-a scumpit.
VEZI AICI CUM VA ARĂTA GUȘTERLAND
Potrivit caietului de sarcini, valoarea estimată a contractului este de 40.119.019,99 lei fără TVA, respectiv 47.741.632,61 lei cu TVA, adică aproximativ 9,6 milioane de euro. Bugetul alocat prestării serviciilor este fix și nu va putea fi depășit. „Operatorii economici au obligația la întocmirea ofertei de a lua în calcul toate cheltuielile necesare în vederea realizării unor lucrări de calitate, având în vedere faptul că este un contract de proiectare și execuție. Astfel, ofertanții trebuie să își evalueze costurile, astfel încât prețul total ofertat să acopere toate obligațiile contractuale”, se arată în caietul de sarcini. Lucrarea va avea o garanție de 60 de luni de la data încheierii procesului verbal de recepție.
Lucrările ar trebui să fie gata în 15 luni de la semnarea contractului, din care 3 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție.