pescari amendați de polițiștii sibieni – prinși cu nereguli pe olt la racovița și săcădate
foto: arhivă

Polițiștii sibieni, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA), au desfășurat o acțiune pe râul Olt la Racovița și Săcădate. Aceștia au sancționat mai mulți pescari. 

„În cursul zilei de 10 iunie a.c., polițiștii  Biroului Protecția Fondului Forestier si Piscicol din cadrul I.P.J. Sibiu, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Sibiu și reprezentanți ANPA, au desfășurat o amplă acțiune pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal, pe râul Olt, în zona localităților Racovița și Săcădate”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Acțiunea s-a axat pe verificarea respectării normelor legale cu privire la deținerea de către pescari a permiselor de pescuit, numărul de lansete folosite la pescuit, pescuitul la o distanță mai mare de 500 de metri în aval de baraje și de pilonii aflați în albiile râurilor etc.

Pentru neregulile constatate (pescuitul fără a deține permis, nerespectarea obligațiilor privind deținătorii  permisului), polițiștii sibieni au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.800 de lei, conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Ultima oră

Comentariul meu