FOTO Lucrările de la școala Nicolae Iorga, aproape gata - Noua sală de Sport, “vedeta” modernizărilor

Primăria Sibiu a postat imagini cu progresul lucrărilor de extindere a școlii Nicolae Iorga. Acestea au fost suspendate în prima jumătate a anului 2021 și reluate cu un alt proiectant în prima parte a anului 2022. 

Noul contract a fost semnat cu asocierea SC Geiger Proiecte Construcții SRL & SC Geiger Transilvania SRL, având o valoare de 16,7 milioane lei.

„Corpul nou al școlii este ridicat, s-au montat ușile și geamurile exterioare, s-au izolat fațada și terasa. iar la interior s-a aplicat gletul pe pereți. În prezent se lucrează la instalațiile de utilități și finisajele interioare și se amenajează terasa înierbată” au menționat reprezentanții Primăriei Sibiu pe rețelele sociale.

Lucrările avansează și la noua sală de sport

Lucrările prevăzute în contractul atribuit celor de la Geiger presupun și construirea unei noi săli de sport. Aceasta va avea o suprafață de 700 mp, care pe lângă suprafața destinată practicării sportului, va include și vestiare pentru elevi, cabinet pentru profesorii de sport, grupuri sanitare și un depozit de materiale sportive.

„Structura sălii de sport este ridicată, s-a finalizat și acoperișul, s-a turnat pardoseala și se lucrează acum la compartimentări, la finisaje și la instalațiile interioare” a mai menționat sursa citată.

Proiectul final prevede pe lângă sala de sport construcția unui nou corp de clădire cu parter și două etaje, ce va include 22 de săli de clasă, un laborator de chimie, iluminat cu LED, acoperiș de tip terasă înierbată pe care se vor monta panouri solare și sisteme antiefracție și de supraveghee video.

Acest proiect este finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritara 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Ultima oră

Comentariul meu