au început lucrările la două noi bazine de înot în sibiu - sunt destinate copiilor și se amenajează în zona aria

Sibiul a devenit tot mai limitat din punct de vedere al bazinelor de înot. Odată cu închiderea bazinului olimpic de lângă Parcul Sub Arini, singurele opțiuni pentru antrenarea înotătorilor sau pentru sibienii pasionați de acest sport au rămas complexele Aria din Sibiu și Cisnădie și Baia Populară Sibiu.

Reprezentanții complexului Aria au observat o cerere mare pe acest plan prin urmare au dat sartul unui proiect care să vină în ajutorul sibienilor. Mai exact, Aria Sibiu se extinde în decursul anului prezent când se vor realiza două piscine dedicate copiilor.

Lucrările pentru realizare a două noi piscine speciale dedicate copiilor sunt deja în desfășurare. Una dintre piscine este dedicată copiilor cu vârste de până la 3 ani, iar cea de-a doua va fi destinată copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani. Aceste vor ocupa un areal de aproximativ 1.500 metri pătrați. „Dezvoltăm centrul Aria din Sibiu cu două piscine speciale, una pentru copii  cu vârste cuprinse între 1-3 ani și alta pentru copiii de 3 – 10 ani. În continuare toboganelor sunt patru pereți mari falși, iar în spatele lor se lucrează. Vor fi încă 1.500 metri pătrați arealul cu noile piscine”, spune Ioan Ciolan, administrator al Complexului Aria.

au început lucrările la două noi bazine de înot în sibiu - sunt destinate copiilor și se amenajează în zona aria

„A apărut necesitatea de a dezvolta bazine suplimentare”

Necesitatea dezvoltării complexului Aria Sibiu a apărut dintr-o dificultate de a gestiona numărul mare de copii care iau cursuri de înot și adulții care vin ocazional sau cu abonamente pentru a înota în bazin.

„Dificultatea pe care am întâmpinat-o este că pe lângă cursurile de înot, avem și un public diversificat de adulți înotători sau care vin deja regulat. Atunci provocarea este să putem să utilizăm bazinul în orele de funcționare în așa fel încât să dăm voie și grupelor de înot și profesorilor să își poată crească numărul de cursanți, dar și abonații adulți care vin să înoate și atunci avem stabilit un calendar. De aici a apărut necesitatea de a dezvolta bazine suplimentare. Această investiție este deja începută și avem obiectivul ca bazinul deja existent de la Sibiu să rămână pentru adulți și bazinele suplimentare să fie pentru copii. Cele două bazine vor reprezenta a patra parte a zonei Aqua și vor fi două tipuri de bazine din punct de vedere al adâncimii, pentru copii de 1-3 ani și peste cei cu vârste peste 3 ani. Investiția este planificată pentru toamna acestui an, iar proiectul este avansat, șantierul fiind deschis”, spune Sergiu Lazăr, directorul comercial de marketing de la Aria.

au început lucrările la două noi bazine de înot în sibiu - sunt destinate copiilor și se amenajează în zona aria

În prezent în circuitul Aria există două bazine, cel de la Sibiu de 25 de metri, cu patru culoare și cel de la Aria Cisnădie care are 25 de metri și cinci culoare, acesta fiind mult mai potrivit pentru înot.

Cei care utilizează bazinul de înot se împart în două categorii și anume grupurile de copii care participă la cursuri de înot cu profesori și instructori inclusiv de la CSS și CSM care au grupe de inițiere și de performanță și adulții care vin ocazional. Cursuri de înot se fac și la Cisnădie și, în plus, este implementat proiectul „Ora de Educație Fizică”, implementat cu ajutorul primăriei Cisnădiei, și reprezintă 50 la sută din elevii din Cisnădie care fac Educație fizică la bazin. Orele sunt săptămânale și competiții se desfășoară o dată pe semestru.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu