transformator electric de mare putere pentru zona industrială vest a sibiului - turcan: „actuala stație este la nivelul anului 2006”

Deputatul de Sibiu, Raluca Turcan, a vorbit în cadrul conferinței de presă, de vineri, despre modernizarea Zonei Industriale de Vest, din Sibiu. Proiectul urmărește realizarea unei stații de energie electrică în zona Sibiu Vest.

În decursul acestei săptămâni, Ministerul Energiei a semnat contractul pentru realizarea și modernizarea stației de transformare Sibiu Vest, beneficiarul fiind Distribuție Energie Electrică România SA, potrivit deputatului de Sibiu. Obiectivele acestui proiect sunt clare și fac referire la asigurarea siguranței în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor existenți, asigurarea posibilităților de racordare a viitorilor consumatori din Zona Industrială Sibiu Vest, extinderea rețelei, realizarea stației de transformare și digitalizarea rețelelor de distribuție, automatizarea circuitelor și realizarea unui sistem de protecție comandă, telecomunicații pentru funcționarea stației de transformare.

Necesitatea acestei modernizări a venit odată cu noii investitori din zona Sibiu Vest. Stația de transformare actuală este la nivelul anului 2006, din acest motiv au existat în permanență pericole pentru a nu putea satisface necesarul de alimentare și distribuție cu energie electrică.

„Este un proiect despre care s-a vorbit foarte mult, s-au creat foarte multe așteptări și în același timp s-a creat un proiect pe care l-am urmărit încă din prima fază când am primit semnale atât din partea investitorilor de pe platforma Sibiu Vest, cât și din partea autorităților locale. În momentul de față pentru acest proiect există finanțare din partea Comisiei Europene prin Fondul de Modernizare și este o onoare să anunțăm că sunt patru proiecte de acest tip finanțate, principiul fiind „primul venit, primul servit”, a declarat Raluca Turcan.

Valoarea totală a acestui proiect este de 70 de milioane de lei cu TVA. Pasul următor semnării contractului de eligibilitate pentru acest proiect a fost făcut de către Distribuție Energie Electrică România SA, fiind postată pe site-ul SICAP declanșarea procedurii de licitație pentru construcția acestei stații de transformare.

 

Ultima oră

Comentariul meu