se bagă gaze în 17 localități din județul sibiu - printre beneficiare, rășinari și porumbacu de jos

Un proiect amplu de investiții în județul Sibiu a fost anunțat vineri, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă. Mai exact, 17 localități din județul Sibiu vor primi aproximativ 140 de milioane de lei, dintre care 64,4 milioane de lei pentru extinderea rețelei de gaze și 78, 3 milioane de lei pentru construcția unor rețele noi de distribuție a gazelor.

Deputatul Raluca Turcan a anunțat creșterea numărului localităților care primesc finanțare pentru astfel de proiecte. În comuna Rășinari urmează să se introducă rețea de gaze naturale, iar în alte localități din județul Sibiu rețeaua de gaze va fi extinsă. Printre aceste se află comunele Brăteiu, Cristian, Moșna, Orlat, Sadu, Săliște, Slimnic, Șura Mare, Șura Mică. „Sunt investiții de maxim interes pentru comunitățile locale, în primul rând, pentru creșterea calității vieții locuitorilor din comunele noastre, din județul Sibiu”, a declarat Turcan.

„Din 17 proiecte care primesc prima tranșă pentru începerea lucrărilor, 11 localități au primari ai Partidului Național Liberal. Pentru extinderea rețelelor de gaz vor primi finanțare comuna Brateiu – 9 milioane de lei, comuna Cristian -1, 2 milioane de lei, comuna Moșna – 10, 6 milioane de lei, comuna Orlat 2,6 milioane de lei, comuna Sadu – 8,1 milioane de lei, orașul Săliște – 7,8 milioane lei, comuna Slimnic – 1 milion de lei, comuna Șura Mare – 7,4 milioane de lei, comuna Șura Mică – 1,6 milioane de lei”, a anunțat deputatul de Sibiu, Raluca Turcan.

În același timp alte două localități primesc fonduri pentru construcția de rețele noi de gaze,  mai exact, comuna Gura Râului care primește finanțare de 30 de milioane de lei și comuna Porumbacu de Jos care primește o finanțare de 15 milioane de lei.

Rețea de gaze naturale în Rășinari

Rășinari a fost prima comună din județul Sibiu care a primit finanțare pentru introducerea rețelei de distribuție a gazelor naturale prin fonduri guvernamentale, prin proiectul Anghel Saligny.

„Acestor proiecte li se adaugă comuna Rășinari care a primit o finanțare în valoare de 35 de milioane de lei pentru introducerea rețelei de distribuție a gazelor naturale din Rășinari prin realizarea unor rețele subterane cu o lungime de aproximativ 28 de kilometri pentru cele aproximativ 1.800 de case și clădiri administrative din comună”, a mai adăugat Raluca Turcan.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu