treizeci de ani de retrasib - singurul producător de transformatoare de mare putere din românia a sărbătorit aniversarea la sibiu

RETRASIB, parte a grupului SGB-SMIT, singurul producător de transformatoare de până la 400MVA și 400kV din România, a sărbătorit, împreună cu actualii și foștii angajați, dar și cu familiile acestora, aniversarea a treizeci de ani de activitate ca entitate juridică. Istoria companiei este cu mult mai lungă și va continua să fie scrisă, asta datorită investițiilor continue atât în tehnologia de ultimă generație, cât și în formarea personalului de specialitate.

treizeci de ani de retrasib - singurul producător de transformatoare de mare putere din românia a sărbătorit aniversarea la sibiu

RETRASIB: ieri, astăzi și mâine

 Sibiul a fost unul dintre primele orașe europene care a avut o rețea de distribuție a energiei electrice sub coordonarea lui Oskar von Miller, unul dintre părinții mondiali ai electricității. RETRASIB, compania din Sibiu, situată pe strada Ștefan cel Mare, nr. 156, acolo unde se produc transformatoare de mare putere, capabile să susțină orașe întregi, are o istorie lungă ce merită povestită. Rădăcinile datează încă din anul 1895, când a fost înființată Societatea pe Acțiuni Uzina Electrică din Sibiu și ulterior atelierele de reparații și mentenanță motoare de până la 5kW și  transformatoare până la 400kVA. În perioada 1956-1957 a fost reparat primul transformator de 20 MVA.

treizeci de ani de retrasib - singurul producător de transformatoare de mare putere din românia a sărbătorit aniversarea la sibiu

Bazele fiind astfel puse, RETRASIB a început să scrie efectiv istorie în urmă cu 30 de ani când a fost înființată ca entitate juridică. Între anii 2006 și 2008, compania a investit masiv în utilaje, în amenajarea spațiilor de producție, în laboratoare și în formarea personalului. Între anii 2007-2010, a trecut la următorul nivel de dezvoltare, devenind producător de transformatoare de mare putere, în anul 2009 fiind produs primul autotransformator de 200 MVA. Anul următor, a fost produs, tot la Sibiu, și primul autotransformator de 400 MVA, și primul transformator de 250 MVA. În tot acest timp, au fost păstrate însă în domeniul de activitate și lucrările de reparații capitale și producția de utilaje energetice.

Anul 2014 a fost, cu siguranță, un an important pentru RETRASIB, fiindcă atunci a devenit parte a grupului internațional SGB-SMIT, unul din principalii producători de transformatoare din lume. În prezent, Sibiul are singura companie din România care produce transformatoare de mare putere până la 400 MVA și 400 kV.

Dacă în urmă cu 28 de ani, în 1995, cifra de afaceri a companiei Retrasib era de 100 mii de euro, activitatea de bază fiind reprezentată de reparații, în anul 2023 cifra de afaceri este estimată la 80 milioane de euro, activitatea de bază fiind producția de transformatoare. Compania derulează în continuare investiții substanțiale atât în creșterea și optimizarea proceselor de producție, cât și în formarea profesională a angajaților, ajungând în prezent la un număr de peste 250 de angajați.

Retrasib, care anterior a fost doar o uzină de reparații de transformatoare, este acum cel mai mare producător de transformatoare din România.

treizeci de ani de retrasib - singurul producător de transformatoare de mare putere din românia a sărbătorit aniversarea la sibiu

Aniversare alături de angajații Retrasib

Succesul companiei Retrasib se datorează mai multor factori: investiții, calitate, eficiență, productivitate, leadership, sustenabilitate, clienți, furnizori și inteligență artificială. Cu siguranță însă fără OAMENII care au fost și sunt angajați, nimic nu ar fi fost posibil. Datorită lor – acești profesioniști dedicați – Retrasib Sibiu are succesul de astăzi.

Aniversarea de 30 de ani a companiei Retrasib a fost sărbătorită cu drag atât de actualii angajați, cât și de foștii angajați care au ieșit la pensie, împreună cu familiile lor. Cu toții au avut prilejul să viziteze compania, având parte de surprize, distracție și voie bună.

treizeci de ani de retrasib - singurul producător de transformatoare de mare putere din românia a sărbătorit aniversarea la sibiu
Retrasib în familie

RETRASIB Sibiu: Putere, Siguranță, Calitate, Sustenabilitate

Astăzi, Retrasib deține know-how-ul, experiența și tehnologia necesară pentru a executa orice transformator de putere necesar Sistemului Energetic Național și Sistemelor Energetice de pe alte piețe europene. Pe lângă producția și testarea transformatoarelor în fabrica proprie, Retrasib asigură și întregul pachet de lucrări și servicii la locul de montaj: asamblare, testare în stație, punere în funcțiune, mentenanță de specialitate, precum și alte servicii post-vânzare.

Retrasib are soluții tehnice de proiectare și de construcție transformatoare pentru a îndeplini cele mai exigente cerințe de calitate, sustenabilitate, durabilitate. Calitatea transformatoarelor Retrasib este recunoscută și recomandată astăzi de operatorii de transport și distribuție energie electrică, de producătorii de energie eoliană, dar și de constructori de stații sau investitori privați din România și din străinătate. Retrasib livrează transformatoare în țări precum: Danemarca, Norvegia, Lituania, Spania, Grecia, Germania, Elveția, Cehia, Marea Britanie/Irlanda, Belgia, Finlanda, având un procent de export de peste 85%.

Noutățile RETRASIB SIBIU pe pagina de FACEBOOK sau pe site-ul companiei.

Ultima oră

Comentariul meu