profesorii protestează vineri în piața mare din sibiu - marș către prefectură
foto: arhivă

Profesorii din județul Sibiu ies din nou în stradă. Aceștia vor protesta, vineri, în Piața Mare, de unde vor porni în marș prin oraș către Prefectură. Aceasta este a treia săptămână de grevă a dascălilor. 

Profesorii sibieni protestează, vineri, începând cu ora 10:00 în Piața Mare din Sibiu. De acolo, sindicaliștii vor pleca în marș către Prefectură. „Începând cu ora 10:00 ne vom aduna în Piața Mare, apoi vom pleca în marș către Prefectură. Mergem pe strada Gheorghe Lazăr, apoi pe Bulevardul Corneliu Coposu și vom urca pe lângă teatru către Prefectură. Până la această oră 1.500 de persoane au anunțat că vor veni. Dar vom vedea mâine (n.red.: vineri), unii poate se răzgândesc și nu mai ajung ori poate vin mai mulți care încă nu și-au anunțat prezenta”, a precizat președintele Sindicatului Preuniversitar Sibiu (SIP).

Acesta este al doilea protest al dascălilor sibieni. În data de 26 mai, peste 2.000 de profesori veniți din tot județul au ieșit în stradă, în fața Prefecturii din Sibiu.

Vă reamintim că sindicaliștii, aflați în grevă generală, cer respectarea declarațiilor guvernanților în ceea ce privește salariul profesorului debutant. „Să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic”, transmit membrii sindicatului.

Citește și: Protest în fața Prefecturii Sibiu cu peste 2.000 de dascăli – „Am fost tratați cu dispreț, umiliți și ni s-au promis multe

Ultima oră

Comentariul meu