Workshop dedicat îmbunătățirii Wikipedia la Sibiu - A fost realizat pentru prima dată într-o bibliotecă universitară
Sursă foto: Facebook/Biblioteca Universității "Lucian Blaga'' din Sibiu

Biblioteca Universității Lucian Blaga din Sibiu a susținut un workshop dedicat bibliotecarilor. „Wikipedia – platformă de informare și de dezvoltare de abilități media” a fost susținut de  Claudia Șerbănuță. 

Workshopul a fost pentru prima oară desfășurat într-o bibliotecă universitară, cea din Sibiu, motivația fiind că bibliotecile universitare contribuie la pregătirea viitoarelor generații de profesioniști.

„Viitorul, oricât de nesigur pare uneori, va include cu siguranță tehnologie și media în diferite formate. Pentru a se descurca în avalanșa de informații, aplicații și platforme online, este nevoie ca studenții să se antreneze permanent, iar bibliotecarii îi pot ajuta doar dacă se antrenează împreună cu ei. Participanții au exersat câteva dintre aceste abilități, folosind cursurile și instrumentele dezvoltate de grupul Wikimedians of Romania and Moldova” au transmis reprezentanții Bibliotecii ULBS pe pagina de Facebook.

Dr. Claudia Șerbănuță este co-fondatoare și președintă a Asociației Comunitățile Viitorului. A fost manager interimar al Bibliotecii Naționale a României, manager pe dezvoltare comunitară la Fundația Progress. În 2021 a fost aleasă de Library Journal în lista Movers&Shakers din domeniul bibliotecilor. Din 2018 organizează instruiri și facilitează discuții despre dezvoltarea comunităților prin dobândirea de noi abilități digitale, servicii moderne de bibliotecă și acces liber și facil la informare. Este membră în Biroul Executiv al Asociației Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și face parte din echipa EduCaB precum și din grupul de utilizatori Wikimedia din România și Moldova.

Ultima oră

Comentariul meu