papa francisc internat din nou la spital - va fi supus unei mici operații

Papa Francisc ajunge din nou la Spitalul ”Agostino Gemelli” din Roma. Este așteptată spitalizarea, urmând să fie supus unei „mici operații”, anunță ANSA.

Marți, Papa Francisc a fost la spital pentru un control medical, potrivit presei italiene, la puțin peste două luni după ce a fost spitalizat din cauza unei bronșite. Papa, în vârstă de 86 de ani, a ajuns la unitatea de geriatrie a spitalului Gemelli pentru analize la ora 10.40 și a plecat din la ora 11.20, potrivit agențiilor de presă ANSA și AGI, transmite Mediafax.

Controlul de marți a fost unul planificat, a precizat ziarul Repubblica, citând o sursă de la Vatican.

Când Francisc a fost spitalizat la sfârșitul lunii martie, Vaticanul a spus inițial, într-o declarație de un rând, că acesta a ajuns la Gemelli pentru un control de sănătate care fusese programat anterior, notează AFP. Ulterior s-a dovedit că fusese internat de urgență după ce avea dificultăți de respirație.

Papa Francisc, la „sfârșitul audienței generale”, a precizat directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un comunicat, „a mers la Spitalul Universitar Gemelli unde, în prima parte a după-amiezii, va fi supus uneioperații plastice a peretelui abdominal cu proteze sub anestezie generală”.

„Operația, concertată în ultimele zile de echipa medicală care îl asistă pe Sfântul Părinte, a devenit necesară din cauza unei hernii care provoacă sindroame ocluzive recurente, dureroase și care se agravează. Șederea la unitatea sanitară va dura câteva zile pentru a permite evoluția normală postoperatorie și recuperarea funcțională completă”.

Ultima oră

Comentariul meu