zbor direct între românia și statele unite ale americii - ultima cursă a fost acum douăzeci de ani
foto: arhivă

După mai bine de 20 de ani, România ar putea avea zbor direct spre Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut chiar de directorul compeniei HiSky din Republica Moldova. 

Compania aeriană HiSky, înfiinţată în Republica Moldova de Iulian Scorpan, fost director general al Air Moldova, a anunţat, sâmbătă, că a parcurs cu succes prima dintre cele trei etape impuse de procedura de autorizare pentru operarea de zboruri din România în Statele Unite ale Americii.

În noiembrie 2003, sub guvernul Adrian Năstase, compania aeriană de stat Tarom a renunţat la aceste rute transoceanice.

”Compania aeriană HiSky a parcurs cu succes prima dintre cele trei etape impuse de procedura de autorizare, pentru operarea de zboruri în Statele Unite ale Americii. Odată cu finalizarea procesului şi obţinerea Permisului de Operator Străin de Transport Aerian, emis de Departamentul Transporturilor din SUA, HiSky va putea opera zboruri regulate şi charter peste ocean, cu plecare de pe orice aeroport din Europa. Având în vedere rezultatele demersurilor efectuate până în prezent, este posibil ca aprobarea să fie acordată mai devreme decât a fost iniţial comunicat, compania aeriană estimând, în acest moment, un termen de aproximativ două luni până la anunţarea primelor zboruri transatlantice”, anunţă compania, potrivit observatornews.ro.

Compania aeriană HiSky, înfiinţată acum trei ani în Republica Moldova de Iulian Scorpan, fost director general al Air Moldova, a început în mai 2022 operarea primelor zboruri din noua bază operaţională a companiei, Aeroportul „Henri Coandă” din Bucureşti.

Ultima oră

Comentariul meu