VIDEO Bilanțul lunii mai la Consiliul Județean - Târg de Ecoturism, eficientizare energetică la secțiile Spitalului Județean și ateliere de informare pentru cetățeni

Consiliul Județean a postat realizările lunii mai, iar printre cele mai importante se numără modernizarea și eficientizarea energetică a mai multor secții ale Spitalului Județean, a patra ediție a Târgului de Ecoturism la Muzeul Astra, dar și atragerea de ivestiții și promovarea exporturilor.

În luna mai, Consiliul Județean a finalizat reabilitarea și eficientizarea energetică a Secției Dermato-Venerice de la Spitalul Județean Sibiu. Se vor oferi pacienților începând cu data de 15 iunie condiții moderne de cazare și tratament pentru 25 de pacienți.

Lucrările sunt în grafic și la șantierul de la Ambulatoriul pentru adulți al Spitalului de Psihiatrie. Lucrările au ajuns la un grad de realizare de peste 55% și se lucrează intens pentru realizarea a nouă cabinete medicale (psihiatrie, neurologie, endocrinologie, interne), alte cinci cabinete (psihologie și imagistică) și un laborator de analize. De asemenea, aici vor funcționa trei săli de tratament.

Secția de Ortopedie-Traumatologie de la Spitalul Județean a fost de asemenea modernizată și reabilitată termic. Clădirea are în componența sa 12 saloane, o sală postoperatorie, 55 paturi, 6 gupuri sanitare noi, iar cele existente au fost reconfigurate.

Ateliere de informare pentru cetățeni

Consiliul a fost implicat în atragerea de investiții și promovarea exporturilor. În cadrul acțiunilor au fost sărbătorită Ziua Întreprinzătorilor Români, ediția cu numărul 30.

Au fost realizate pe parcursul lunii, două noi ateliere de informare pentru locuitorii din Mediaș și Agnita în cadrul proiectului „Energie regenerabilă și eficiență energetică pentru dezvoltarea durabilă în județul Sibiu„.

Acesta a fost derulat în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea de Sud-Est din Norvegia. Peste 200 de cetățeni au luat parte la cele două ateliere.

Teodor Tulpan, cetățean de onoare al județului

Teodor Tulpan a fost numit cetățean de onoare al județului Sibiu. Alpinistul sibian este primul care a urcat pe Everest în cadrul primei expediții românești în Himalaya în 22 mai 2003.

Vizite ale delegațiilor internaționale 

Mai multe delegații internaționale au venit în vizită la Sibiu, printre care Comisia parlamentară pentru Mediu și Protecția Consumatorilui a Landului Bavariei, din Germania, Comitetul pentru Cultură al Parlamentului Regiunii Wielkopolska din Polonia și o delegație din Deventer, Olanda.

Târg de Ecoturism la Muzeul Astra

Echipa de la Anii Drumeției a organizat a patra ediție a Târgului de Ecoturism la Muzeul Astra. Acest obiectiv a avut drept scop promovarea drumețiilor, a producătorilor locali și a operatorilor din ecoturism.

Ultima oră

Comentariul meu