greva profesorilor continuă - elevii din sibiu nu se întorc marți la școală 

Elevii din Sibiu nu se întorc marți, 6 iunie, la școală având în vedere greva profesorilor care continuă. Potrivit liderului de sindicat al Federației Spiru Haret Sibiu, Leonard Stancu, nu s-a stabilit o dată când profesorii se vor întoarce la catedră.

Ziua Învățătorului este sărbătorită luni, 5 mai, zi în care elevii ar fi fost liberi chiar și dacă nu ar fi fost grevă. Însă, nici marți, 6 iunie, elevii nu se vor întoarce în sălile de curs, dat fiind contextul grevei profesorilor. Liderul de sindicat Leonard Stancu a declarat că vor fi susținute mai multe discuții între membrii sindicatului și autoritățile locale în decursul zilei de luni.

În cursul zilei de marți o să am o ședință cu colegii interni, din școli. O să le expun toate minciunile spuse de diverși conducători de Guvern și Stat și o să decidă colegii în cursul zilei de mâine ce va urma. Este evident că nu poate fi încheiat acest conflict din motive foarte clare, Ordonanța nu conține niște elemente esențiale. Profesorul de fizică(nr. Președintele Klaus Iohannis) a zis că s-a primit tot ce s-a cerut și este o mare minciună”, spune Stancu.

Cât despre reluarea orelor, liderul de sindicat susține că nu a fost stabilită o dată. „Orele se vor relua, când se vor relua. Miercuri, noi am refuzat oferta guvernului și joi au făcut ședință de Guvern și au adoptat-o oricum”, adaugă liderul de sindicat.

Protestele angajaților din învățământ au început în data de 17 mai cu o grevă de avertisment, iar din 22 mai peste 80 la sută de profesori se află încă în grevă. Reprezentanţii sindicatelor au cerut o majorare salarială până la finalul anului şi să li se garanteze că în legea salarizării profesorul debutant va avea salariul cel puţin egal cu salariul mediu pe economie.

 

Ultima oră

Comentariul meu