O bună parte dintre sibieni sunt în prezent foarte supărați din cauza închiderii accesului dinspre și înspre cartierele Reșița, Lupeni și Gușterița pe strada Viitorului, pentru modernizarea infrastructurii din această zonă.
Singura rută auto accesibilă este podul Gării, care a devenit sufocant de aglomerat. Această situație a stârnit nemulțumire în rândul comunității, iar consilierii USR, au intervenit pentru a discuta soluțiile posibile cu reprezentanții Primăriei, în vederea găsirii unei rezolvări cât mai rapide și a asigurării unei variante acceptabile pentru toți.
Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este de 10 luni, fără a lua în considerare lunile de iarnă, ceea ce înseamnă că ar dura aproximativ un an până la finalizare. O eventuală soluție, cea de modificare a contractului pentru a suplimenta bugetul și a permite executantului să lucreze în 2-3 schimburi și să reducă durata de execuție a fost analizată, însă nu este posibilă deoarece ar fi necesitat reluarea procedurii de licitație, ceea ce a fost exclus în mod just.
Lucrarea de pe Strada Viitorului este complexă și prezintă un grad ridicat de dificultate. Aceasta include: coborârea nivelului drumului în zona de sub podul CFR pentru a permite trecerea autovehiculelor cu înălțime mai mare, lărgirea carosabilului în zona podului la două benzi pentru a elimina circulația alternativă, modernizarea infrastructurii drumului pe tronsonul menționat, amenajarea de trotuare în zonele unde lățimea nu permitea anterior, modernizarea sistemului de iluminat public din zonă, modernizarea sistemului de preluare a apelor pluviale și înlocuirea parapeților dinspre râul Cibin.
Soluția cea mai la îndemână, pentru care s-au primit asigurări din partea Primăriei și a constructorului, este aceea de a discuta, monitoriza și agrea o variantă de finalizare până la sfârșitul acestui an, astfel încât circulația auto să fie redeschisă fără așternerea ultimului strat de asfalt și continuând în paralel celelalte intervenții și lucrări. Alternativa pietonală va fi disponibilă odată cu finalizarea pistei de pe malul Cibinului și a giratoriului de la confluența Cibinului cu pârâul Rosbach, probabil în luna iulie.
“Suntem conștienți de disconfortul creat locuitorilor din aceste cartiere afectate de lucrare și ne solidarizăm cu ei. Vă asigurăm că toți factorii implicați în această lucrare și-au oferit sprijinul pentru desfășurarea profesionistă a acestei lucrări de infrastructură, care, odată finalizată, va crește mobilitatea și accesibilitatea zonei.
Rugăm cetățenii să aibă răbdare și încredere că lucrurile se desfășoară în cel mai bun mod posibil. Noi, consilierii USR, așa cum am promis că vom fi, suntem vocea cetățenilor și vom monitoriza această lucrare complexă împreună cu Primăria, pentru ca lucrurile să se desfășoare cât mai bine și mai rapid din punct de vedere tehnic.” a declarat Ionuț Ghișe, liderul de grup al consilierilor locali USR Sibiu.