tentativă de sinucidere la spitalul județean sibiu - pacient căzut în gol de la etajul trei al secției de neurochirurgie

Zilele trecute o tragedie a avut loc la secția de Neurochirurgie Sibiu. Un pacient a căzut în gol de la etajul 3, iar Spitalul urmează să lanseze o anchetă. 

Pacientul a fost adus la spital în cursul zilei de marți, 30 mai, cu o plagă fronto-parietală dreaptă, care a fost suturată în cadrul Unității de Primiri Urgențe. Examenul tomografic a evidențiat și fisurarea cutiei craniene, motiv pentru care pacientul a fost preluat pentru supraveghere și tratament în cadrul Secției Clinice Neurochirurgie.

„Subliniem că la momentul prezentării în UPU și în momentul internării pacientul a fost perfect conștient, cooperant, nu a fost agitat psihomotor și nu a prezentat halenă etanolică. Prin urmare nu a fost necesară nicio măsură specifică suplimentară. Pacientul a comunicat permanent cu personalul pe toată perioada internării și nu a existat suspiciunea unui posibil sevraj” au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu.

A căzut de la etaj pe 1 iunie

În ziua de joi, 1 iunie, în urma reexaminării la Computerul Tomograf s-a evidențiat o evoluție favorabilă. În cadrul vizitelor medicale de la orele 11:00 și 14:00 pacientul a continuat să fie cooperant, comunicativ și fără semne de agitație psihomotorie care se determine măsuri speciale.Ulterior în cursul serii de 1 iunie, pacientul a căzut de la etajul 3 al secției Neurochirurgie, în circumstanțe necunoscute.

„S-a intervenit de urgență conform protocoalelor și procedurilor și pacientului i s-a acordat primul ajutor, atât de personalul secției cât și din Unitatea de Primiri Urgențe. Medicul șef al secției a informat conducerea spitalului precum și familia pacientului, cu care a discutat personal. De asemenea, s-a intervenit chirurgical de urgență, pacientul fiind operat de o echipă mixtă (chirurgie – ortopedie). Ulterior bărbatul a fost internat în cadrul secției ATI, intubat. Spitalul urmează să declanșeze o anchetă administrativă pentru a identifica exact toate circumstanțele acestui caz regretabil” a mai transmis sursa citată.

Ultima oră

Comentariul meu