pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din trei gospodării din iacobeni - județul sibiu sub cod portocaliu până duminică
Sursă foto: Mediafax

În această seară pompierii sibieni au intervenit în localitatea Iacobeni pentru evacuarea apei din 3 gospodării. Județul Sibiu se află sub cod portocaliu până duminică, conform meteorologilor.

În contextul avertizărilor hidrologice și meteorologice emise la nivelul județului Sibiu, la această oră a intrat în vigoare o avertizare hidrologică de cod portocaliu valabilă în perioada 03.06.2023 ora 21:00 – 04.06.2023 ora 03:00. În această seară pompierii sibieni au intervenit în localitatea Iacobeni, împreună cu SVSU pentru evacuarea apei din 3 gospodării. Au fost afectate de inundații 2 locuințe și o pivniță. Pompierii sunt la datorie, pregătiți să intervină în orice situație de urgență.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Geoagiu – pe sectorul aferent S.H. Teiuș, Mureș – afluenţii aferenţi sectorului aval confluență cu râul Târnava – amonte S.H. Acmariu, județele Alba, Sibiu” a transmis Andreea Ștefan, purtător de cuvânt ISU Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu