video: bătaie monstru în țiglari - oameni duși la spital - „ne-au zis că ne omoară. ei au început și i-am lovit și noi”

Un scandal de proporții a avut loc, miercuri seara, în cartierul Țiglari din municipiul Sibiu. Mai multe persoane s-au luat la bătaie în urma unui conflict mai vechi. Patru dintre cei implicați au ajuns la spital cu diferite traumatisme. Unul dintre bărbați spune că a sărit la bătaie doar pentru a-și apăra familia după ce cei din tabăra opusă le-au adresat amenințări cu moartea. Poliția face acum cercetări. 

Scandalul a avut loc în data de 31 mai, în jurul orei 18:30, în incinta unei case de pariuri de pe strada Cuptorului din cartierul Țiglari. Două familii s-au luat la bătaie în urma unui conflict mai vechi. 

„La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje din sistemul de ordine și siguranță publică și investigații criminale, fiind efectuată cercetarea la fața locului și investigațiile specifice. Astfel, în urma acestor activități, polițiștii au stabilit faptul că în altercație au fost implicate 6 persoane, dintre care o femeie, din două familii din municipiul Sibiu, între care exista un conflict mai vechi”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu. 

Poliția face cercetări – Un bărbat sub control judiciar

Potrivit polițiștilor, pe strada Cuptorului se aflau doi bărbați, în vârstă de 47 și 18 ani, și o femeie în vârstă de 44 de ani (toți din aceeași familie). Aceștia i-au văzut pe bărbații de 20, 30 și 40 de ani venind spre ei, astfel că au intrat în sala de pariuri. Acolo a avut loc altercația, fiind folosite mai multe obiecte contondente, prin care și un cuțit. În urma celor întâmplate, patru persoane au ajuns la spital, trei dintre ele (bărbatul de 47 de ani, femeia de 44 de ani și tânăr de 18 ani) fiind transportate cu ambulanța. 

„În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, la data de 31 mai, împotriva bărbatului de 40 de ani, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, lovire și alte violențe și distrugere. În prezent acesta este cercetat sub control judiciar”, spune Lazăr. 

Polițiștii de investigații continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Explicațiile unuia dintre bărbații implicați – „Ne-am apărat. Ce era să fac, să stau să mă omoare?”

Unul dintre bărbații implicați în scandal, fratele bărbatului plasat sub control judiciar, a luat legătura cu Ora de Sibiu pentru a explica ce s-a întâmplat în acea seară. Potrivit acestuia, certurile dintre cele două familii au apărut în data de 22 mai, atunci când fratele lui mai mic, tânărul de 20 de ani, a fost agresat în fața unui service auto din același cartier. 

„Fratele meu mai mic a fost la un service din Țiglari. Acolo se afla un bărbat de 47 de ani, împreună cu fiul lui de 18 ani. În timp ce băiatul îl ținea de vorbă pe fratele meu, taică-su era într-un camion și a venit spre el să îl calce. Apoi, în timp ce unul îl ținea de vorbă, celălalt i-a dat cu o bâtă de baseball în cap. Fratele meu are fractură cervicală și și-a scos certificat medico-legal pe care scrie că are nevoie de 60-70 de zile de îngrijiri medicale. A venit poliția, iar eu am făcut gălăgie ca să cheme o ambulanță. Fratele meu a leșinat, l-am dus eu la spital. Oamenii ăștia ne-au făcut amenințări, nu mai știu de câte ori, că ne dau în cap, că ne omoară. Am depus plângeri și atunci”, povestește Lucian Greurus, unul dintre frații implicați în scandal.

Câteva zile mai târziu, a izbucnit un nou conflict între ei. Bărbatul confirmă că a fost implicat în bătaie, dar spune că doar s-a apărat. „În 31 mai a avut loc o bătaie. Fratele meu mai mare a venit la mine, curgea sângele din el. Când l-am văzut, ne-am urcat toți în mașină și am mers peste ei și i-am bătut. De ciudă ne-am dus acolo, fiindcă nu a luat nimeni nicio măsură când l-au lovit pe cel mic cu bâta în cap. Și acum, după ce l-au tăiat pe fratele mai mare, nu am vrut să mai accept. Ne-am apărat până la urmă. Ce era să fac, să stau să mă omoare? Fratele meu mai mare e tăiat la mână, are tot mușchiul tăiat, acum e la spital. Chiar dacă ăia au început scandalul, tot pe frate-meu l-au dus la poliție și a stat închis 24 de ore. După ce l-au înjunghiat, eu am sunat la salvare, dar fiindcă venea greu, l-am urcat la mine în mașină și l-am dus la spital. Aveam mașina plină de sânge, așa grav a fost”, spune Lucian Greurus.

Potrivit acestuia, persoanele din familia rivală sunt cunoscute în cartier pentru diferite infracțiuni. „Nu sunt ușă de biserică ei. Au furat din magazine, au furat din Profi, fac scandaluri și cu alți vecini. Pe nevasta mea și pe soacra mea le-au amenințat cu moartea. Vreau să se ia măsuri împotriva lor. Noi doar ne-am apărat. Am făcut mai multe plângeri la poliție”, spune omul. 

Ultima oră

Comentariul meu