foto video a început primul festival produs de locuitorii unui cartier din sibiu – ce poți să faci și să nu faci la ”festival lake”

Un hambar a fost readus la viață de comunitatea sibiană. Festival Lake a reușit să adune numeroase activități pentru cei mici, dar și să îi țină ocupați pe cei mari.

Între 1 și 2 iunie are loc Festival Lake, un eveniment dedicat celor mici. Aceștia au avut parte de diferite ateliere de pictură, un turneu de volei pe nisip, topogane gonflabile, atelier de pictat pe față, un stand de magie și multe activități sportive. De asemenea, participanții au putut cumpăra diferite produse locale, de la legume, la dulciuri, până la mâncare pregătită pe loc. Pe 2 iunie, sibienii se vor putea bucura de un foc de tabără, dar și de un concert de muzică folk.

Atelierul de pictat pe față, atracția principală

În cadrul evenimentului, cei mai încântați au fost copiii, care au profitat de zilele libere și au ales să testeze toate activitățile pe care festivalul le avea pregătite pentru ei. Atracția principală pentru cei mici a fost atelierul de pictat pe față, unde s-au putut transforma în diferite personaje. „Îmi place la festival, cel mai mult mi-a plăcut pictura pe față pentru că are niște modele frumoase și îmi plac modelele” a spus Antonia.

„Îi așteptăm pe cei mici cu multă voie bună, zâmbete și pregătiți să creăm amintiri. Acest festival a luat naștere din dorința de socializare, de a aduna comunitatea, de a ocupa timpul liber într-un mod plăcut și nu pot decât să apreciez inițiativa organizatorilor, este prima ediție și îmi place să cred că nu va fi singura. Cei mici au reacționat cum mă și așteptam de altfel. A fost 1 iunie, iar din pricina faptului că multe instituții sunt libere, copiii s-au bucurat de ziua lor și de activitățile gândite în special pentru ei” a spus Simona Balea.

Spațiu gratis pentru evenimente

Festivalul a luat naștere din dorința de a uni comunitatea și de a oferit un spațiu gratuit pentru toți cei interesați de realizarea unui eveniment. Aceste spațiu va fi disponibil pentru următorii 3-5 ani, iar numărul participanților la eveniment i-a uimit pe organizatori.

„Dintr-o idee de a popula zona, de a oferi un loc de a petrece timpul pentru comunitate. Pe lângă lacul care a fost amenajat foarte bine și are o serie de activități, noi am dorit să construim un hub de activități sportive, culturale și educative pe care îl punem la dispoziția comunității cu titlul gratuit pentru 3-5 ani pentru aș desfășura aici evenimente. Din fericire a fost foarte multă lume, mai mulți oameni decât ne așteptam, până la ora două am trecut de o mie de vizitatori și am deschis porțile la ora doisprezece. Este o varietate de activități, de la ateliere de copii, tobogane gonflabile, un turneu de volei pe nisip, concerte și fiind o varietate, am avut și un public destul de larg și divers” a spus Raul Țărnaru, organizator.

Expoziție de artă contemporană

Evenimentul de pe Strada Tractorului 4 este și gazda unei expoziții de artă contemporană, unde artiștii își pot expune creațiile gratis. Proiectul „Buget zero și câțiva metrii” este la a doua inițiativă și are ca scop oferirea de spații pentru expunerea creațiile artiștilor sibieni.

„Este defapt un proiect destul de provocator pentru că Sibiu care a fost Capitală Culturală, care are pretenții de mare oraș cultural, nu are spațiu de expoziții, nu are ateliere suficiente, nu are rezidențe pentru artiști vizuali și pentru artiștii contemporani din scena de artă contemporană românească. Este încă odată, o atragere a atenției. Este imposibil ca într-un oraș ca Sibiul să nu fie galerii, să nu fie spații alternative, să existe doar câteva proiecte personale. Ideea noastră a fost să găsim locuri reabilitate sau locuri care te pot proteja pentru un timp și să fie folosite și pentru expozițiile de artă adevărată contemporană. Toți artiștii care expun sunt din Sibiu sau locuiesc în Sibiu, iar frustrarea lor este destul de mare și încearcă cu disperarea să găsească soluții pentru expoziții de artă contemporană” a spus Liviana Dan.

Ultima oră

Comentariul meu