victor cornea, după debutul într-un turneu de mare șlem – ”mă voi întoarce și mai puternic la următorul”

Sibianul Victor Cornea a debutat la un turneu de Mare Şlem, fiind eliminat miercuri, în primul tur al probei de dublu de la Roland Garros. 

Victor Cornea, debutant la un turneu de Mare Şlem şi chinezul Zhizhen Zhang, au fost învinși de germanii Kevin Krawietz/Tim Puetz, favoriţii numărul 11, cu 7-5, 6-4, după o oră şi 36 de minute. Cornea și Zhang au făcut un meci foarte bun, fără a reuși să profite de momentele favorabile.

”Eu si partenerul meu am început meciul în forță, cu 5-2 și minge de set pe serviciul adversarilor, așadar foarte mari șanse să câștigam primul set. Însă, s-a schimbat momentul meciului și setul a fost câștigat de către adversari. În cel de-al doilea set, am făcut un break la 3-3, însă, la finalul setului, câștigul a fost tot al adversarilor. Cu toate astea, pentru mine, acest meci a fost o experiență fantastică. Am avut un meci foarte bun, cu doi adversari experimentați, care sunt echipă de foarte mult timp. Krawietz Kevin a fost dublu campion aici la Roland Garros, back to back, 2019 si 2020” a declarat Victor Cornea. Premiul pentru participarea în primul tur la dublu este de 17.000 de euro.

”O experiență inedită pentru mine”

După debutul la un turneu de Mare Șlem, tenismenul sibian este convins că va reveni mai puternic. ”A fost o experiență inedită pentru mine și am trăit foarte intens meciul, dar și zilele de pregătire de dinainte. Nu sunt dezamăgit de rezultat, ci mă bucur mult că am avut oportunitatea să joc primul meu Grand Slam din carieră. Consider în continuare că am făcut un meci foarte bun și îi mulțumesc partenerului meu chinez, Zizhen Zhang pentru toate eforturile pe care le-a depus alături de mine, ca să avem o performanță bună la Roland Garros. Sunt nerăbdător să evoluez și mai mult în următoarele turnee și cu siguranță, mă voi întoarce și mai puternic în următorul Grand Slam” a mai spus Cornea.

Sibianul pregătit de Marius Vecerdea la Tenis Club Pamira are cinci turnee câștigate în acest an la dublu și este pe locul 89 în clasamentul ATP la dublu.

 

Ultima oră

Comentariul meu