cât costă să mergem cu trenul la mare din sibiu - cu mașina și autocarul plătim aproape dublu!
Sursa foto: Ziarul Financiar

Odată cu sezonul estival, planurile pentru vacanță încep să prindă contur. Litoralul românesc rămâne una dintre destinațiile pe care sibienii le preferă în materie de concediu. Cu toate că drumul este lung, iar Sibiul se află la aproximativ 500 de kilometri distanță de mare, sibienii au multiple opțiuni în ceea ce privește transportul, dar care dintre acestea este cea mai avantajoasă?

De la Sibiu la Constanța se poate ajunge cu mașina personală sau folosind transportul în comun, fie că vorbim de tren sau autocar. Având în vedere scumpirile care au avut loc în decursul acestui an drumul spre mare a devenit și el mai costisitor.

Pe ruta Sibiu – Constanța sunt mai multe trenuri pentru care sibienii pot opta pentru a ajunge pe litoral, însă doar două sunt directe. Durata călătoriei este cuprinsă între 8 ore și 10 minute și 11 ore și 25 de minute. Trenurile sunt cu una sau două schimburi, iar prețurile încep de la 76 de lei și ajung la 120 lei, respectiv 144 de lei pentru adulți, la clasa a doua. Pentru clasa întâi prețurile pornesc de la 165 lei până la 181 lei, iar pentru studenți prețul unui bilet este redus la jumătate din prețul biletului pentru adulți.

Trenuri directe de la Sibiu la Constanța sunt două în prezent. Cel de dimineață, de la ora 4:06 face 8 ore și 44 de minute până la mare, iar prețul biletului este de 100 lei la clasa a doua, iar la clasa întâi prețul este de 167 lei. O altă alternativă pentru sibieni de a ajunge la mare este trenul direct pe aceeași rută, de la ora 18:45  și face 11 ore jumătate și prețul biletului este de 120 lei la clasa a doua și 180 lei la clasa întâi. Astfel o călătorie cu trenul la mare dus-întors poate costa între 200 și 250 lei.

Mașina personală sau transportul cu autocarul?

Una dintre cele mai rapide și eficiente mijloace de transport rămâne în continuare mașina personală. Sibienii care vor să beneficieze de confort și vor să meargă la mare cu mașina trebuie să știe că pentru un drum dus-întors trebuie să scoată din buzunare puțin peste 450 de lei, dacă autovehiculul are un consum de 7 litri/100 km. Durata călătoriei se scurtează și ea, drumul până la mare fiind de doar 6 ore.

Pentru cei care preferă să meargă cu autobuzul, sibienii au puține opțiuni. Din Sibiu la Constanța sunt doar două autobuze. Unul dintre ele are plecarea la ora 22:00 și circulă doar luni, miercuri și sâmbătă. Același autobuz este și din Sibiu spre Constanța și pleacă la aceeași oră. Drumul cu autobuzul este de 8 ore și jumătate. Prețul biletului este de 150 lei, respectiv 300 lei dus-întors.

Sibienii pot opta și pentru un alt autobuz, cu plecare la ora 22:35, face aproape 10 ore până în Constanța, iar prețul este de 170 lei.

 

Ultima oră

Comentariul meu