un nou ansamblu rezidențial, nu departe de sibiu - se construiesc șase blocuri cu peste 50 de apartamente

Sibiul este în continuă dezvoltare, drept dovadă, după ce în ultimii ani s-au construit locuințe atât în oraș, cât și în localitățile învecinate, Cisnădie și Șelimbăr, dezvoltatorii s-au orientat și către zona de vest. În Cristian apare un nou ansamblu rezidențial, care va cuprinde șase blocuri cu aproape 60 de apartamente. Toate imobilele vor avea câte două etaje. 

Firma EBS REAL ESTATE INVESTEMENT din Cluj-Napoca construiește, în localitatea Cristian din județul Sibiu, un ansamblu rezidențial format din șase blocuri, fiecare cu un regim de înălțime S+2E pe un teren ce are o suprafață de 5.603 metri pătrați, potrivit unui proiect depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) în vederea obținerii avizului de mediu. 

un nou ansamblu rezidențial, nu departe de sibiu - se construiesc șase blocuri cu peste 50 de apartamente

„Construcția este destinată locuirii colective, însumând 6 imobile denumite (C1, C2, C3, C4, C5, C6), care vor însuma un număr de 54 apartamente. Fiecare apartament în parte este compus din bucătărie, grupuri sanitare, dormitoare, dressing / depozitare și camera de zi. Apartamentele beneficiază de balcoane / terase foarte generoase cu vedere panoramică, toate orientate către Sud”, se arată în memoriul de prezentare depus la APM. 

Locuințele din blocuri vor fi dotate cu centrale termice pe bază de combustibil gazos. Alimentarea cu apă va fi asigurată prin branșament la rețeaua locală, iar evacuarea apelor menajere se va face prin racord la rețeaua existență și extinsă, care este în curs de execuție. 

Potrivit memoriului, investiția este „necesară și oportună deoarece asigură dezvoltarea urbană a zonei în baza unor concepte moderne, asigură acoperirea unui număr cât mai mare din cererile de locuințe din zona de amplasament, iar proiectul răspunde solicitărilor din zona privind locuirea la un standard ridicat de calitate”. 

La interior, compartimentările vor fi realizate din pereți de cărămidă și gips-carton. pereții vor fi finisați la interior cu tapet, vopsele lavabile și, parțial, cu faianță sau piatră în zonele umede (baie, bucătărie). Pardoselile vor fi din parchet laminat în camere, gresie în băi, respectiv piatră în holuri și pe casa scării. Acoperișul este de tip șarpantă de lemne. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni. 

Accesul pe terenul unde sunt construite blocurile se va face din DN7, pe latura sudică. În imediata vecinătate, există un proiect similar, dezvoltat de același beneficiar. 

Ultima oră

Comentariul meu