sold out pentru cazare pe valea oltului în minivacanța de rusalii - "avem grad de ocupare de 100%"
sursa foto: Adevarul

De câteva săptămâni, toate locurile de cazare de-a lungul Valea Oltului au fost rezervate, ceea ce înseamnă că acum, în acest moment, nu mai sunt disponibile pentru vacanța prelungită de Rusalii.

Încă din pandemie, stațiunea balneară Călimănești Căciulata, din județul Vâlcea, este la mare căutare, potrivit Adevărul.

„Atât cererea cât și oferta au crescut foarte mult în acești ultimi ani, chiar nesperat. Au apărut multe locații noi în raport cu numărul de clienți. Condițiile la multe dintre unitățile de cazare de asemenea s-au îmbunătățit. Pentru perioada Rusaliilor avem grad de ocupare de 100%. Iar pentru această perioadă oferim pachete de cinci nopți care pornesc de la 1200 – 1300 de lei/persoană, cu demipensiune – mic dejun și cină sub formă de bufet suedez, acces la Spa…”, au precizat reprezentanții hotelurilor din zonă.

sold out pentru cazare pe valea oltului în minivacanța de rusalii - "avem grad de ocupare de 100%"
sursa foto: Adevarul
sold out pentru cazare pe valea oltului în minivacanța de rusalii - "avem grad de ocupare de 100%"
sursa foto: Adevarul

Pe lângă izvoarele minerale, apa termală a fost în realitate cea care a readus stațiunea de pe Valea Oltului în atenția turiștilor. Nenumăratele ștranduri și piscine, printre care două parcuri acvatice, dar și centrele Spa cu care s-au dotat o parte dintre unitățile de cazare de aici, precum și alte facilități – de la plimbări cu vaporașul pe Olt, la cele pe aleea balneară, de la turismul montan și monahal, la turismul cultural –  toate fac din această stațiune una dintre cele mai căutate la nivel național în turism balnear.

Anul acesta, la „Destinația Anului”, Călimănești s-a clasat pe locul al II-lea, după Mamaia, în preferințele turiștilor.

Ștrandurile cu apă termală, vedetele stațiunii

Complexul Balnear Cozia, printre cele mai cunoscute unități de cazare din Călimănești – Căciulata, oferă de Rusalii atractive pachete de servicii care cuprind cazare pentru două/trei/patru nopți, în perioada 01.06 – 06.06.2023. Prețurile pleacă de la 393 lei/persoane/două nopți la care se adaugă pensiunea completă în sistem card valoric de 70 lei/zi/persoană (533 lei total). Copii sub 7 ani beneficiază de gratuitate la cazare (fără pat suplimentar) dacă stau în cameră cu părinții, iar adulți sunt considerate persoanele peste 16 ani. Pentru restul copiilor tarifele variază în funcție de vârstă și condiții.

Accesul la ștrandul cu apă termală al complexului, în Parcul Acvatic Cozia variază  între 35 și 40 de lei/adult, în funcție de ziua săptămânii, pentru trei ore și jumătate. Pentru copiii până în 14 ani, prețul variază între 15 și 20 de lei. Tot ceea ce trece de timpul alocat se taxează cu un tarif adițional de 5 lei/30 minute în cazul adulților și 3 lei/copil.

Parcul acvatic „Mirajul Oltului”, amplasat peste drum de Pavilionul Central, are prețuri care variază între 35 – 40 de lei / adult și copil peste 14 ani și între 25 – 30 de lei pentru copiii cu vârste între 3 – 14 ani. Partea exterioară a parcului acvatic încă nu a fost deschisă și nu este foarte clar când va intra în funcțiune.

Turiștii care nu vor să rămână înnopteze în zonă în vacanța de Rusalii se pot bucura și de alte ștranduri / piscine cu apă termală. La Complexul Turistic Casa Românească accesul este de 30 lei pentru copiii între 7 – 13 ani și de 40 lei/ adult, iar la final de săptămână acestea se majorează cu 5 lei, iar la ștrandul din pădure al Popasului Turistic Ștrand Termal Căciulata: 30 lei/persoană în timpul săptămânii și 35 de lei la sfârșit de săptămână, iar accesul pentru copii, indiferent de zi, este de 10 lei/persoană.

Există condiții și tarife pe măsură și pentru cei mai pretențioși dintre turiști. Spre exemplu, pentru un hotel de patru stele, de pe Valea Oltului, precum Izvoare, prețurile pornesc de la 320 lei / 350 de lei/persoană (în timpul săptămânii / la final de săptămână) pentru o cameră single și ajung până la 770 / 820 de lei / persoană într-o cameră triple president suite cu balcon / terasă. La alte unități, ofertele pornesc de la 380 lei/zi, pentru achiziționarea unui pachet de minimum trei zile, în care nu sunt incluse și facilitățile Spa. Acestea din urmă pornesc de la 460 de lei / două persoane cu mic dejun inclus.

Ultima oră

Comentariul meu