vreme capricioasă la sibiu - ploi însemnate și instabilitate atmosferică în minivacanța de 1 iunie
FOTO arhivă

În pragul minivacanței de 1 iunie, meteorologii nu aduc vești îmbucurătoare pentru cei care planifică să petreacă timpul în aer liber. Potrivit acestora, finalul săptămânii va fi dominat de instabilitate atmosferică și ploi persistente. Este de așteptat ca fenomenele meteo să fie mai intense în a doua parte a zilei, mai ales după masa, începând cu orele 13:00-14:00, iar posibilitatea de a se produce și descărcări electrice este crescută.

Reprezentanții centrului Meteorologic Transilvania Sud afirmă că nu va fi frig, temperaturile se vor situa în jurul normelor pentru această perioadă, permițând o atmosferă plăcută în timpul zilei. Cu toate acestea, nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de această aparentă blândețe a vremii, deoarece există o probabilitate mare de ploi și furtuni care pot fi însoțite de descărcări electrice periculoase, mai ales în a doua parte a zilei.

“Va ploua în toate zilele, cu o intensitate mai mică dimineața și mai accentuată în a doua parte a zilei. De asemenea, trebuie să ne așteptăm aproape în fiecare zi la coduri galbene sau portocalii și alerte de avertizare de tip nowcasting, pentru fenomene meteo ce se pot desfășura pe perioade scurte” transmit meteorologii de la centrul meteorlogic Transilvania Sud.

Potrivit prognozelor, nu se exclud cantități semnificative de precipitații în unele zile. Zonele montane vor fi mai afectate de instabilitatea atmosferică, iar fenomenele meteo pot fi mai intense în aceste regiuni.

Având în vedere aceste condiții meteo nefavorabile, se recomandă turiștilor și persoanelor care doresc să petreacă minivacanța în aer liber să fie pregătiți cu echipament adecvat pentru ploaie și să monitorizeze în mod constant evoluția vremii.

Ultima oră

Comentariul meu