teren de sport la școala 8 de pe strada lupeni - primăria a lansat licitația
Sursa: Facebook/Şcoala Gimnazială Nr. 8 Sibiu

Terenul de sport de la Școala Gimnazială nr. 8 din municipiul Sibiu va fi modernizat printr-o investiție de peste un milion de lei, pentru ca elevii care învață să aibă unde să joace fotbal și baschet. Municipalitatea a lansat, zilele trecute, licitația pentru execuția lucrărilor. 

Elevii care învață la Școala Nr. 8 de pe strada Lupeni din Sibiu vor avea un teren de sport modern, pe care vor putea juca fotbal și baschet. Consilierii locali au votat în toamna anului trecut un proiect de hotărâre în acest sens, prin care aprobau indicatorii tehnico-economici, iar recent municipalitatea a lansat licitația pentru execuția lucrării. 

Noul teren de sport va trebui să corespundă exigențelor pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activităților sportive ale elevilor. Acesta va avea o suprafață de 1.056 metri pătrați, zona verde din jurul lui fiind de 155 metri pătrați. Terenul va fi multifuncțional și modern și va fi compus dintr-un teren de minifotbal și două terenuri de baschet, dotate cu porți și panouri cu coș. Pe lângă acestea, vor fi montate și bănci stradale și coșuri de gunoi. Întregul teren va fi împrejmuit. Investiția se ridică la 1.258.146,87 lei inclusiv TVA.

Înainte ca lucrările să înceapă, cetățenii din zonă vor fi anunțați prin fluturași sau verbal de demararea lucrării și vor fi rugați să elibereze carosabilul de mașini și să se le parcheze mai departe de zona de lucru pentru a evita eventualele accidente. Printre condițiile arătate de municipalitate în caietul de sarcini se numără utilizarea unor utilaje de generație nouă și nepoluante, lucrările să aibă loc la flux continuu, fără întreruperi și pe termen scurt pentru reducerea stresului cetățenilor, iar materialele de lucru folosite să fie depozitate organizat, fără a obtura accesul sibienilor din zonă spre proprietăți. 

Ultima oră

Comentariul meu