gata cu semaforul de pe valea oltului la boița - lucrările, dirijate ”la paletă” - trafic fără restricții în mini-vacanță

Cozile infernale dirijate de semaforul de la Boița s-au încheiat. Lucrările majore care necesitau dirijarea prin semafor s-au terminat. 

În mini-vacanța care începe odată cu Ziua Copilului se vor ridica restricțiile de circulație în zona șantierului de la Boița. „În perioada de mini-vacanță se vor ridica toate restricțiile pentru că ei, constructorii, nu vor lucra și atunci se va circula fără probleme. Va rămâne restricția de viteză pentru că drumul încă nu este la stadiul final. Acesta se va finaliza cânde se va pune stratul de uzură, adică ultimul strat de asfalt și până atunci nu am voie să ridic restricția de viteză” a declarat pentru Ora de Sibiu Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov.

Dirijarea prin paletă pentru lucrările rămase

Pentru a finaliza lucrările rămase, atunci când va fi nevoie, se va folosi dirijarea prin paletă pe timpul zilei. În timpul nopții, circulația nu va avea restricții. 

„Lucrările care necesitau închideri permanente de trafic s-au cam încheiat, adică nu mai avem de săpat pentru poduri, podețe și așa mai departe și tocmai din acest motiv de acum încolo închiderile de circulație vor fi sporadice. Peste zi când vor lucra, circulația se va dirija la paletă, iar peste noapte nu vor mai fi semafoare” a mai spus sursa citată. 

Vacanța de vară fără restricții la Boița

Conform reprezentanților DRDP Brașov, odată cu vacanța de vară este posibil să nu mai existe restricții la Boița. Lucrările sunt în grafic, iar dacă vremea va fi bună se vor finaliza până la jumătatea lunii viitoare.

„La jumătate lunii iunie se vor termina lucrările majore, dar ei vor mai lucra. Vor fi mai puține restricții, mai au de pus plase și alte lucruri. Dar acestea sunt lucrări înafara drumului deci nu vor afecta traficul așa mult” a spus Robert Elekes.

Ultima oră

Comentariul meu