exclusiv - scene șocante la liceul de artă din sibiu - profesorul de educație fizică, bătut în cancelarie de soțul directoarei
Profesorul Gabriel Mărginean (foto stânga) a depus plângere la poliție împotriva soțului directoarei de la Liceul de Arte (foto dreapta) – sursa foto colaj: Facebook

Directoarea Liceului de Artă din Sibiu, Avrigean Daniela Luminița, este implicată într-un scandal de proporții după ce soțul ei l-a bătut liderul de sindicat al instituției. Totul ar fi pornit de la încheierea mediilor celor de clasa a 12-a, acolo unde învață și fiul directoarei. Avrigean Daniela ar fi vrut să facă acest lucru personal, deși nu are acest drept.

UPDATE

Directoarea liceului a ținut să facă anumite precizări în ceea ce privește scandalul iscat în interiorul instituției. Aceasta a menționat faptul că nu a fost vorba de agresiune, ci de îmbrânceli, iar totul ar fi pornit de la încheierea situației pentru elevii de clasa a 12-a. De asemenea, aceasta susține că totul s-a întâmplat pe fondul unor frustrări mai vechi prin care profesorul e sport nu a reușit să îi ia locul acesteia.

Răspunsul integral poate fi regăsit în articolul: Directoarea de la Liceul de Artă vine cu lămuriri legate de conflictul din cancelarie – ” Nu a fost o agresiune fizică, pur și simplu niște îmbrânceli!”

ȘTIREA INIȚIALĂ

După ce aceasta s-a lovit de refuzul constant al liderului de sindicat în ceea ce privește cedarea contului și parolei, aceasta ar fi țipat la persoana în cauză de față cu alte cadre didactice, pentru ca mai apoi să primească ajutor din partea soțului care avea să îi aplice o bătaie cruntă chiar în incinta școlii.

„Luni dimineața, directoarea de la Liceul de Artă a cerut parola liderului de sindicat care este profesor acolo și este dirigintele fiului ei, pentru a încheia personal mediile la clasa a 12-a. Acesta a refuzat-o, ea a insistat, iar apoi s-a dus de vreo două-trei ori să țipe acolo în școală. Liderul a refuzat-o în continuare, iar la un moment dat a venit soțul acesteia, a intrat în cancelarie și l-a bătut pe liderul de sindicat cu pumnii în cap, cu pumnii în spate. Erau cel puțin șapte profesori prezenți acolo. Doamne ferește, putea fi oricine în locul lui” menționează surse apropiate ale colectivului didactic.

Profesorul în cauză a demarat demersurile legale pentru rezolvarea situației, depunând o plângere la Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu și o altă plângere către Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean din Sibiu. Publicația a luat legătura cu profesorul de sport care nu a dorit să comenteze incidentul, dar a confirmat că acesta a avut loc.

Profesorilor le este frică să mai predea în școală

Luni, 29 mai, pe fondul grevei generale a profesorilor lansată la nivel național, a vut loc un eveniment șocant într-o instituție de învățământ din municipiul Sibiu. Întâmplarea a stârnit valuri de reacții în rândul profesorilor care se simt amenințați și cărora le este frică să mai predea la liceul în cauză. „El a chemat poliția, iar ea ca să contracareze mișcarea a chemat ambulanța pe motiv că îi e rău. Liderul de sindicat a făcut și plângere la inspectorat. Și-a luat concediu medical, a fost și la medico-legal. Nu s-a mișcat nimic de atunci, parcă nici nu s-a r fi întâmplat. M-a sunat o profesoară și mi-a spus că îi e frică să mai predea în școală” a mai menționat sursa citată.

Inspectoratul Județean Școlar a deschis o anchetă

ISJ Sibiu va demara o anchetă în ceea ce privește soluționarea incidentului, având un termen de maximum 30 de zile la începerea acesteia. „Domnul profesor a depus la noi o plângere, către Consiliul de Administrație, iar noi vom trimite o comisie pentru a vedea cum stau lucrurile, ce s-a întâmplat și se va lua hotărârea după ce două persoane care vor fi trimise de către inspectorat vor vorbi cu cei de acolo. Abia după aceea vom putea discuta despre ce se va întâmpla mai departe. Cercetarea va dura cel mult 30 de zile” a declarat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.

Conducerea liceului, fără comentarii

Ora de Sibiu a încercat să o contacteze pe directoarea Liceului de Artă, însă fără succes. Secretara liceului a transmis faptul că aceasta se află în concediu medical, iar persoana care se află în locul său nu poate da declarații deoarece se află momentan la ore. De asemenea, a ținut să menționeze faptul că în cadrul liceului nu există nicio problemă, iar totul se desfășoară în mod normal, fără incidente.

Ultima oră

Comentariul meu