Statistici meteo surprinzătoare pentru Sibiu - Anul 2022 a fost oficial mai puțin ploios
FOTO: arhivă

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural de marți, șefa centrului Meteo Sibiu, Mioara Elena Fodor, a prezentat retrospectiva meteorologică a anului 2022 în județul Sibiu.

Potrivit graficelor prezentate de directorul Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud, cea mai călduroasă zi din an a fost înregistrată în data de 23 iulie, la Dumbrăveni, când temperaturile au atins 36.7 grade. În aceeași zi la Boița s-au înregistrat 36.1 grade, la Zoo Sibiu 35.7, grade, la Sibiu-Cristian 35.6 grade, iar la stațiile montane s-au înregistrat 28.2 grade la Păltiniș și 19.8 grade la Bâlea-Lac.

„În ceea ce privește comparația dintre temperaturile maxime înregistrate în cursul anului 2022 și media climatologică din intervalul 1991-2020, acestea au fost în general mai mari, dar au existat și perioade cu valori ușor mai scăzute față de medie”, a prezentat  Elena Fodor.

Mai puține precipitații față de anii trecuți

Referitor la cantitățile de precipitații au fost în general mai mici față de media climatologică 1991-2020, existând perioade cu cantități înregistrate mai mari față de medie (aprilie și septembrie la toate stațiile) și mai mici decât media (în lunile februarie, martie, iunie, octombrie la toate stațiile).

Statistici meteo surprinzătoare pentru Sibiu - Anul 2022 a fost oficial mai puțin ploios

„Pe parcursul anului trecut au fost emise în total 555 de atenţionări de producere a fenomenelor meteorologice periculoase imediate (nowcasting), precum şi un total de 173 informări și atenţionări sinoptice cod galben și portocaliu de producere a fenomenelor meteorologice periculoase. Au fost elaborate și 91 de buletine nivometeorologice şi 15 informări nivometeorologice asupra riscului de producere a avalanşelor”, se arată în prezentarea CMR Transilvania Sud.

 

Ultima oră