popicăria tradițională din muzeul astra prinde viață - sibienii așteptați la un joc „ca pe vremuri”
Sursă foto: Muzeul ASTRA

Muzeul Astra din Sibiu va prinde viață printr-un nou eveniment dedicat sibienilor și nu numai. Un joc de popice îi va reunii pe toți cei interesați și dornicio de distracție. 

Modalitățile de petrecere a timpului liber în lumea rurală românească se diversifică pe măsură ce se diversifică și modalitățile de joc și petrecere din mediul urban. Jocul de popice va avea loc la Popicăria din Păltiniș de la Muzeul Astra între 7-9 iunie, sibienii fiind așteptați în intervalul orar 10:00 -18:00.

„Jocul de popice va pătrunde și în lumea rurală pe măsura generalizării acestor modalități diverse de petrecere a timpului liber. Popicăria tradițională din Muzeul ASTRA este așezată deloc întâmplător în zona Cârciumii din Bătrâni, a pavilioanelor de joc sau de popas ori a leagănului. Aceasta se integrează armonios într-un sector tematic dedicat și modalităților de socializare și de petrecere a timpului liber” a spus Liviu Velțan, muzeograf Muzeul ASTRA.

popicăria tradițională din muzeul astra prinde viață - sibienii așteptați la un joc „ca pe vremuri”
Sursă foto: Muzeul ASTRA

Popicăria a fost adusă la muzeu din stațiunea montană Păltiniș de la locul numit ,,La Schit”. Ea a fost construită în jurul anului 1920 de către meșteri din comuna Rășinari și a fost în proprietatea Mitropoliei din Sibiu în anul 1938 când mitropolit era Nicolae Bălan.

Printr-un ghidaj tematic și un joc de popice oferit publicului la liber popicăria o să își recapete funcția ei originară. Vor fi folosite popice și bile din lemn. Mai multe detalii se pot găsi pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu