dotare de ultimă generație la secția de dermatologie - sibienii au la dispoziție un aparat care tratează psoriazisul și vitiligo

Secția de Dermatologie – Venerologie a fost reabilitată, iar în componența clădirii se află și un aparat care îi ajută pe cei cu afecțiuni acute ale pielii, cea mai întâlnită fiind „psoriazisul”.

Șefa Secției, Dorina Rotaru, menționează că după grele încercări de achiziționare a aparatului, acesta a devenit un element esențial în tratarea bolilor dermatologice, prin utilizarea razelor UV într-o cantitate măsurată.

„Este o cabină foarte valoroasă. A fost o sumă destul de mare, chiar foarte importantă, în euro și la un moment dat am reușit să o achiziționăm prin Spitalul Județean. Aceasta se folosește la afecțiuni inflamatorii dermatologice, printre care și psoriazis sau dermatita topică” a menționat Dorina Rotaru.

dotare de ultimă generație la secția de dermatologie - sibienii au la dispoziție un aparat care tratează psoriazisul și vitiligo

Aparatul se regăsește în special în centrele universitare din țară. Primul a fost folosit la București, apoi la Cluj. Din 2018, aparatul în cauză a ajuns și la Sibiu, acolo unde se tratează pacienți din diferite zone ale județului și chiar ale țării.

„Am fost foarte bucuroasă pentru că am reușit și noi să îl achiziționăm. Este un aparat care ne ajută foarte mult la tratamentele cu fototerapii. Așa cum lumina ultravioletă naturală ne ajută până la un punct și rolul aparatului este unul esențial, acela de a doza lungimile de undă UVA și UVP în așa fel încât să fie benefice și să nu aibă efecte nocive. Psoiraizaisul este, să nu zic o „vedetă” a bolilor acestea, dar este o afecțiune destul de invalidată și chinuitoare mai ales în anumite forme severe. Chiar și cei cu vitiligo beneficiază de aparatul acesta” a mai menționat sursa citată.

Ultima oră

Comentariul meu