degețica, alba ca zăpada și ateliere pentru copii la teatrul gong de ziua copilului

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă în luna iunie o selecţie cu cele mai îndrăgite basme ale copilăriei într-o tehnică ce reinventează arta animaţiei pentru a deschide noi orizonturi în care imaginarul devine realitate.

Printre titlurile lunii se numără Degeţica, Albă ca Zăpada şi Scufiţa Roşie, dar şi o serie eclectică de ateliere pentru copii şi adolescenţi. Spectacolele sunt jucate zilnic în matineu pentru grupuri educaţionale, în circuit închis, dar şi la final de săptămână, pentru publicul larg. Programul spectacolelor din weekend poate fi consultat aici.

Program special pentru Ziua Copilului, joi – 1 iunie 2023

Ora 10:00
Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani
Sala Studio
Atelier de Creaţie „Piticii pricepuţi” – Păpuşa floare. Ziua Copilului
Coordonator Claudia Benchea

Ora 12:00
Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani
Sala Studio
Atelier pentru miniArtisti – Pictură pe sticlă de Ziua Copilului
Coordonator Alexandra Stoica
Durata: 60 min.

Ora 18:00
Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani
Sala Studio
Kreativ Workshop „Flinke Finger” – Tic Tac Toe
Coordonator Sandi Rusu-Costea
Durata: 60 min.

Ora 18:00
Spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani
Sala Parter

DEGEŢICA
Adaptarea scenică şi regia: OANA LEAHU;
Durata: 60 min.

„Degeţica” în regia Oanei Leahu spune povestea extraordinară a unei fetiţe în încercarea de a-şi dobândi libertatea şi fericirea. Montarea de la Gong este o îmbinare a teatrului de animaţie, muzicii şi a proiecţiilor video într-o pledoarie pentru redescoperirea relaţiei indivizibile dintre omul modern şi mediul înconjurător ca fundament al creaţiei şi al echilibrului universal.

Producţia Teatrului „Gong” reinterpretează una din primele scrieri ale autorului danez Hâns Christian Andersen şi propune o incursiune fascinantă în lumea basmelor. Aventura plină de suspans a micuţei protagoniste este redată de actorii Lucia Barbu, Paul Bondane, Eleonora Coşuleţ, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Gabriel Muncus, Raluca Pavel, Raluca Răducă şi Claudia Stuhler. Imaginarul acestei aventuri fabuloase este creat prin scenografia lui Sir (Gavril Siriteanu) şi articulat prin muzică originală a compozitorului Zeno Apostolache – Kiss şi mişcarea scenică a coregrafei Andreea Belu-Răducă.

Spectacolul are o durată de aproximativ o oră şi nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 5 ani.

Accesul la oricare din reprezentaţiile de mai sus se face pe baza biletelor puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Teatrului, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00 sau duminica între orele 10:00 şi 14:00. Mai multe detalii despre bilete şi acces, dar şi condiţiile de modificare a biletelor flexibile, puteţi găsi în regulamentul afişat pe teatrulgong.ro.

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu este o instituţie publică de spectacole ce îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Consiliului Local Sibiu şi a Primăriei Municipiului Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu