profesorii nu pot fi amenințați cu desfacerea contractului de muncă - isj sibiu: „greva este un drept legal”
Fotografie realizată la protestul profesorilor și învățătorilor din luna iunie, de la Sibiu.

Greva generală a cadrelor didactice continuă la Sibiu. Conform legii în vigoare, profesorii nu pot fi concediați în această perioadă, iar amenințările legate de încheierea contractului nu ar trebui să existe. 

A trecut o săptămână de când mii de profesori din Sibiu au început greva, însă situația nu pare să se schimbe. În acest interval a fost organizat și un protest cu mii de cadre didactice, elevi și părinți. Mulți sibieni și-au pus întrebarea dacă cadrele didactice pot fi amenințate cu încheierea contractului dacă continuă greva. Acest lucru nu este posibil, deoarece greva este un drept legal.

Citește și: Greva dascălilor la Sibiu – Clase goale ca în pandemie și mesaj ferm: ”Nu renunțăm!”

Conform Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, greva profesorilor este un drept legal, iar încheierea contractului nu este posibilă în această perioadă. „Profesorii nu pot fi dați afară pentru că fac grevă. Pentru a fi dați afară trebuie să li se desfacă contractul și pe ce articol din codul muncii se desface contractul dacă omul este în grevă? Greva este un drept legal. Cine face amenințări cu încheierea contractului încalcă legea. Desfacerea contractului de muncă nu poate să se facă pe motiv că angajatul este în grevă organizată și declanșată de către sindicate” a spus Constantin Dincă, purtător de cuvânt ISJ Sibiu.

Citește și: Protest în fața Prefecturii Sibiu cu peste 2.000 de dascăli – „Am fost tratați cu dispreț, umiliți și ni s-au promis multe”

Ultima oră

Comentariul meu