greva profesorilor continuă - elevii din sibiu nu se pot înscrie la bacalaureat din cauza mediilor neîncheiate

Greva generală a profesorilor continuă și luni, 29 mai. Sindicatul Învățământului Preuniversitar Sibiu, afiliat la Federația Sindicatelor din Educație “SPIRU HARET” își exprimă indignarea cu privire la majorarea salarială a altor categorii de personal, decât a personalului din învățământ.

Profesorii sibienii se află și luni în grevă. Calendarul înscrierilor la Bacalaureat a început, iar Sibiul este absent deoarece mediile elevilor nu au putut fi încheiate, drept urmare nu se pot înscrie la examenul de Bacalaureat.

Revendicările profesorilor se referă la o majorare salarială de 25%, în medie, până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unice; emiterea unei O.U.G. prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie, ceea ce ar însemna că salariile medii ar urma să crească cu 60%.

O adunare publică urmată de marș va avea loc marți, 30 mai, la București, având drept scop atragerea atenției asupra obligativității soluționării problemelor salariale cu care profesorii se confruntă. De la Sibiu va pleca o delegație formată din 150 de angajați ai sistemului de învățământ.

Citește și: VIDEO FOTO Protest în fața Prefecturii Sibiu cu peste 2.000 de dascăli – „Am fost tratați cu dispreț, umiliți și ni s-au promis multe”

 

Ultima oră

Comentariul meu