clădire cu apartamente și birouri pe calea dumbrăvii - va avea cinci niveluri și treizeci de locuri de parcare
Sursa: Google Maps

O clădire cu cinci etaje, care va include apartamente, dar și spații comerciale și birouri, se va construi pe Calea Dumbrăvii din Sibiu. Municipalitatea a publicat un anunț privind intenția de elaborare a planului urbanistic de detaliu (PUD) pentru desființarea construcțiilor existente pe teren și ridicarea unui imobil cu funcțiuni mixte. Sibienii sunt invitați să transmită observații și propuneri până în 10 iunie. 

Pe Calea Dumbrăvii, la numărul 149B, pe un teren de 1.393 metri pătrați, se află în prezent două corpuri de clădire cu categoria de folosință curți construcții. „Conform extrasului CF, în cazul corpului C1, este vorba despre o construcție de locuințe S+P+E compusă din pivniță, cameră tehnică, pivniță, hol, hol, hol, hol, pivniță (la subsol), oficiu, birou, baie, sală ședință, casa scării, hol, birou, birou, balcon (la parter), bucătărie, baie, dormitor, casa scării, hol, dormitor, dormitor, balcon (la etaj). Suprafața construită este de 151 mp. Corpul C2 este o construcție de locuințe cu regim de înălțime P, compus din: la parter: baie, bucătărie, cămară, hol, cameră, hol, cameră, având suprafața construită de 104 mp”, se arată în memoriul justificativ atașat anunțului, laborator de SC BNM ARHITECȚI SRL, la cererea inițiatorului, proprietar al terenului, Dan Ciorogar Patricia-Elia. 

Clădire cu apartamente, birouri și spații comerciale

În locul acestor două corpuri de clădire va fi construit un imobil cu funcțiuni mixte, compus din: spații pentru comerț, birouri și servicii, spații pentru sănătate, respectiv locuințe. Construcția de pe aliniament va fi de tip cuplat, cu calcan pe limita de est, dezvoltată pe verticală pe cinci niveluri supraterane și subsol (S+P+3E+ER). Construcția viitoare va ocupa o suprafață de teren de maximum 570,6 metri pătrați și va avea suprafața construită desfășurată de maximul 2.282,4 mp. 

clădire cu apartamente și birouri pe calea dumbrăvii - va avea cinci niveluri și treizeci de locuri de parcare

Mai întâi de toate, construcțiile existente pe acest teren vor fi desființate, iar mai apoi ridicat imobilul. 

Potrivit memoriului justificativ, vor fi amenajate 4 apartamente, două la etajul 1 și alte două la etajul 2. Vor exista inclusiv spații comerciale, două la parter și al treilea la etajul 1. Birourile vor fi amenajate la etajele 2 și 3 și la etajul retras. În ceea ce privește parcările, vor fi amenajate 30 de locuri, toate la subsolul clădirii. 

clădire cu apartamente și birouri pe calea dumbrăvii - va avea cinci niveluri și treizeci de locuri de parcare

Calea Dumbrăvii va fi realiniată, astfel că proprietarul parcelei va ceda primăriei o bucată de teren de 66,9 metri pătrați. Clădirea ce va fi construită se va alipi limitei laterale stânga de la Calea Dumbrăvii, dar nu o pe adâncime mai mare decât 15 metri, măsurată de la aliniament. Construcția va avea înălțimea maximă admisă de 20 metri, măsurată al aticul nivelului retras, în punctul cel mai înalt. 

„Realizarea investiției propuse prin acest proiect se încadrează în peisajul urbanistic al zonei atât prin funcțiune, cât și prin modul de conformare a construcțiilor, contribuind la dezvoltarea coerentă a străzii Calea Dumbrăvii. Din aceste motive, considerăm oportună implementarea proiectului”, justifică inițiatorul proiectul. 

Sibienii pot transmite observații și propuneri privind intenția de elaborare „PUD – Desființarea construcții existente și construire imobil cu funcțiuni mixte” pe Calea Dumbrăvii, nr. 149B, în perioada 24 mai – 10 iunie 2023, pe adresa primăriei din strada S. Brukenthal, nr.2, pe e-mail pms@sibiu.ro sau la telefon 0269-208800 int. 551. Observațiile sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare a PUD-ului. 

Ultima oră

Comentariul meu