procesul lui bivolaru se judecă la sibiu - vrea despăgubiri pentru dosarul în care a fost condamnat
sursa foto: Libertatea

Trei dintre liderii importanți ai Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), condusă de Gregorian Bivolaru, au intentat un proces împotriva statului român în instanțele din România. Recent, au fost pronunțate două sentințe în primă instanță, în care statul a fost obligat să plătească despăgubiri. Dosarul depus de Gregorian Bivolaru este încă în curs de judecată.

La câteva luni distanță după ce Nicolae Catrina și Petru Roșu s-au adresat instanțelor civile din România, fondatorul MISA, Gregorian Bivolaru, a dat și el în judecată statul român, solicitând să fie despăgubit. Pe 13 ianuarie anul curent, a înaintat Tribunalului Sibiu o „acțiune în răspundere delictuală” împotriva statului român, potrivit Libertatea.

Litigiul este în curs, având programat termen pentru 12 iunie. În 2017 și 2018, Gregorian Bivolaru a câștigat la CEDO procesele îndreptate împotriva statului în care acuza încălcarea drepturilor fundamentale în timpul procedurilor judiciare din dosarul în care a fost condamnat definitiv în 2013.

A fost despăgubit cu 1.000, respectiv 1.200 de euro, sume la cale s-au adăugat câte alți 5.000 de euro cheltuieli judiciare pentru fiecare proces.  În 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru trafic de persoane și act sexual cu o minoră. A fost eliberat condiționat în 2017.

Ultima oră

Comentariul meu