primăria sibiu nu este de acord cu tarifele cerute de soma - vine cu alte propuneri de prețuri

Ajustarea taxelor pentru activitățile de sortare, compostare și transfer al deșeurilor cerută de SOMA nu este dorită de Primărie. Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi votat luni, 25 mai, cererea firmei care se ocupă de deșeurile din oraș „nu este legală și oportună”. Aceștia vin cu noi propuneri de prețuri, mai mici decât cele cerute de firma SOMA. 

„Serviciul Public de Management Salubrizat și Protecția Mediului a analizat documentele comunicate de A.D.I. ECO Sibiu și consideră că solicitarea operatorului SOMA S.R.L. de ajustare a tarifelor pentru activitatea de sortare a deșeurilor, pentru activitatea de compostare a deșeurilor și pentru activitatea de transfer sticlă nu este legală și oportună, sens în care supunem spre aprobare tarifele ajustate prin aplicarea IPC total la tarifele actuale, conform propunerii A.D.I. ECO Sibiu” se arată în proiectul de hotărâre.

Luând în considerare aspectele prezentate în cuprinsul raportului, Primăria propune adoptarea unei hotărâri de către Consiliul Local al Municipiului Sibiu pentru mandatarea reprezentantului Municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu să voteze împotriva propunerii operatorului SOMA S.R.L. de aprobare a ajustării tarifelor pentru activitățile de sortare, compostare și transfer al deșeurilor și totodată să voteze pentru aprobarea ajustării tarifelor activităților de sortare, compostare și transfer al deșeurilor municipale în Stațiile de sortare Șura Mică și Cisnădie și în Stația de compostare Șura Mică astfel:

–      Ajustarea tarifului actual de la 361,65 lei/tonă fără T.V.A. la 391,45 lei/tonă fără T.V.A pentru activitatea de sortare a deșeurilor municipale în Stațiile de sortare Șura Mică și Cisnădie (propunerea firmei SOMA a fost de 749,16 lei/tonă)

–      Ajustarea tarifului actual de la 186,23 lei/tonă fără T.V.A. la 201,58 lei/tonă fără T.V.A. pentru activitatea de compostare a deșeurilor în Stația de compostare Șura Mică (propunerea firmei SOMA a fost de 373,65 lei/tonă)

–      Ajustarea tarifului actual de la 219,88 lei/tonă fără T.V.A. la 238,00 lei/tonă fără T.V.A. pentru activitatea de transfer sticlă (propunerea firmei SOMA a fost de 292,41 lei/tonă).

Ultima oră

Comentariul meu