a murit pavel mihu - veteranul de război avea aproape 103 ani - prefectura a ținut un moment de reculegere
Pavel Mihu, veteran de război maior( în retragere) s-a stins din viață la aproape 103 ani. Prefectura Sibiu a ținut un moment de reculegere pentru acesta. 
Veteranul de război Pavel Mihu din Miercurea Sibiului ar fi împlinit 103 ani pe 13 iulie, însă din păcate acesta s-a stins din viață înainte de a împlini frumoasa vârstă. Prefectura Sibiu a ținut un moment de reculegere pentru acesta la începutul Ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Sibiu.
a murit pavel mihu - veteranul de război avea aproape 103 ani - prefectura a ținut un moment de reculegere

Povești despre perioada războiului la aniversarea de 102 ani

Anul trecut, veteranul de război maior (în retragere) Pavel Mihu a fost sărbătorit de militari, voluntari și studenți militari. Întâlnirea l-a revigorat pe acesta și le-a transmis vizitatorilor săi amintirile de pe front și din prizonierat, purtându-i pe aceștia prin tranșeele brăzdate de schije și prin gerul letal al Siberiei.
„Am ajuns până lângă Stalingrad… acolo m-o pălit o schijă-n cap, de-am crezut că nu mai scap… după ce m-o operat și m-a făcut bine, am mers iară pe front… am căzut prizonier la ruși… ne-o băgat pe toți grămadă într-un tren și ne-o dat jos tocmai în Serbia… căram lemne cu sănii trase de cai, tot patru sănii de lemne și una cu morți, înghețați de frig, săracii… greu, tare greu, n-am crezut să ajung să mai văd încă odată Miercurea mea dragă!…” povestea acum aproape un an Pavel Mihu.

Ultima oră

Comentariul meu